OSUDA HNS-A

Kukavički napad koji je zgrozio Hrvatsku; dijete nastradalo zbog nogometa

24.04.2017 u 18:40

Bionic
Reading

Na derbiju između Dinama i Hajduka bilo je ružnog navijanja i skandiranja, ali to nisu bile jedine negativnosti vezane uz utakmicu na Maksimiru

Hajduk je svladao Dinamo, a utakmicu su obilježili i ispadi mržnje navijača oba kluba. No događale su se i druge ružne stvari pa je tako napadnut srednjoškolac iz Splita samo zato što je navijač Hajduka.

O tome incidentu se putem priopćenja oglasio i HNS, a prenosimo ga u cijelosti.

'Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje fizički napad na mladog navijača HNK Hajduk koji je u sklopu projekta 'Navijajmo zajedno' udruge Ponos domovine boravio na utakmici između Dinama i Hajduka.

Udruga Ponos domovine i ove je godine organizirala hvale vrijedan projekt Navijajmo zajedno koji je završio cjelodnevnim druženjem srednjoškolaca iz Splita i Zagreba u hrvatskoj metropoli. Glavni cilj projekta je smanjivanje navijačkih tenzija, a uz utakmicu, srednjoškolci su posjetili i sjedište udruge specijalne policije gdje su imali prilike čuti više informacija o Domovinskom ratu.

  • +18
Dinamo - Hajduk, 29. kolo MAXtv Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Nažalost, uspješno cjelodnevno druženje okončano je kukavičkim fizičkim napadom na mladog učenika iz Splita na izlasku iz restorana u kojem su sudionici večerali prije odlaska domovima. Srećom, ozljede nisu bile teže prirode. Policija je uspješno rekonstruirala događaj i identificirala trojicu napadača.

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ovakav kukavički napad, pozdravlja brzu reakciju policije i poziva nadležne institucije da počinitelje procesuiraju na odgovarajući način. Istodobno, pozdravljamo akciju udruge Ponos domovine te sve srednjoškolce koji su u sklopu projekta 'Navijajmo zajedno' bili na derbiju pozivamo na kvalifikacijski susret Hrvatska - Kosovo koji se igra u rujnu kako bismo i tamo - navijali zajedno', stoji u priopćenju na službenoj internet stranici HNS-a.

Dinamo-Hajduk 0:2, 29.kolo 2016./17. (sažetak)