HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kako je Hajduk u živac piknuo 'modre' i Dinamova poruka u 'krivo' vrijeme...

23.04.2017 u 10:18

Bionic
Reading

U derbiju na Maksimiru Hajduk je iznenadio Dinamo 2:0, a osim tijekom utakmice, bilo je zanimljivih trenutaka i prije te poslije susreta

Hajduk je nakon devet godina šokirao 'modre' na njihovu stadionu, što je izazvalo tugu kod igrača aktualnog prvaka te veliko oduševljenje u svlačionici gostujuće momčadi.

Sam susret imao je zanimljivu uvertiru još kod zagrijavanja. Naime, nogometaši Hajduka na travnjak su istrčali s majicama na kojima je pisalo 'Respect' te su tako bocnuli svojeg domaćina oko 'slučaja Soudani'.

Podsjećamo, Alžirac je na utakmici protiv Lokomotive nogom udario Capana, ali ga sudac nije isključio nego mu je pokazao znak na sudačkoj odjeći 'Respect'. Soudanija je naknadno suspendirao disciplinski sudac, ali je Dinamova žalba bila uvažena pa je na kraju ofenzivac zagrebačkog sastava zaigrao u derbiju.

Osim što su s prigodnim majicama istrčali na zagrijavanje, igrači Hajduka nosili su ih u rukama i dok su se prije početka utakmice rukovali sa suparnicima. Možda je taj njihov postupak motivirao i samog Soudanija koji je bio daleko najopasniji igrač Dinama na terenu, izveo je par majstorskih poteza, ali mu je sreća okrenula leđa, a u pojedinim situacijama zaustavio ga je sjajni vratar Stipica.

Dinamo-Hajduk 0:2, 29.kolo 2016./17. (sažetak)

I poslije utakmice dogodila se jedna zanimljvost koja se brzo proširila internetom. Naime, Hajdukovi igrači su slavili pobjedu te su napravili skupnu fotografiju ispred južne tribine na kojoj je bila Torcida. U tome trenutku na semaforu je stigla poruka od Dinama 'Hvala! Dođite nam opet' što je izazvalo dosta zafrkancije na društvenim mrežama.

Inače, Dinamo se tako zahvaljuje navijačima na dolasku i poziva ih na sljedeću utakmicu, ali se poruka na semaforu pojavila u 'krivo' vrijeme.

  • +18
Dinamo - Hajduk, 29. kolo MAXtv Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Što se tiče same atmosfere, ona je bila dostojna derbija. Torcida i Boysi su jedni prema drugima sipali uobičajeni navijački repertoar uvreda, vodio se i 'rat' transparentima, a istaknula se poruka gostujućih navijača Boysima: 'Za tovare krcat grad i nadrkana lica, a Delije po gradu slobodni ko ptica.'