jadranski derbi

Pogledajte kako je Marco Pašalić presudio Hajduku; veliko slavlje Rijeke

07.04.2024 u 21:37

Bionic
Reading

U derbiju 29. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici pred 8000 gledatelja pobijedila Hajduk 1-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški naslov. Gol odluke zabio je Marco Pašalić u 70. minuti susreta

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Rijeke u svim natjecanjima, te 12. u 13 odigranih susreta ove godine, dok je Hajduk upisao već četvrti uzastopni poraz i praktički ispao iz borbe za krunu.

Bio je to još jedan derbi sa stranim sucima. Dvostruki program na Poljudu između Hajduka i Dinama sudili su Nijemac Daniel Siebert i Talijan Fabio Maresca, dok je dvoboj na Rujevici vodio Rumunj Horatiu Fesnic.

Počelo je čvrsto i tvrdo bez previše rizika s obje strane. Prvu polupriliku vidjeli smo u 18. minuti kada je Marco Pašalića s 18 metara pucao preko gola. Uzvratio je Hajduk u idućem napadu, ali nitko nije ispratio prizeman ubačaj Dialla koji je prošao kroz kazneni prostor.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +46
Rijeka - Hajduk, SuperSport HNL, 7.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

U 26. minuti s dvadesetak metara je zaprijetio Mirko Marić, ali je pucao ravno u Ivana Lučića, koji je uz manje poteškoće ukrotio njegov udarac. U 30. minuti je probao Toni Fruk s 25 metara, ali bez opasnosti za Lučića.

Rijeka je prva zaprijetila i u nastavku. U 47. minuti je Pašalić pucao s 25 metara, a Lučić je skrenuo loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta, pokušao je Marić glavom, ali nije bio precizan.

Trenutak odluke dogodio se u 70. minuti. Pjaca je povukao po lijevoj strani pokušavši proigrati Fruka, a ovaj je proslijedio loptu prema Pašaliću koji je ostao sam i zakucao loptu u bliži Lučićev kut.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk je mogao do izjednačenja u 76. minuti, Perišić je ubacio, a Trajkoviski loše pucao glavom. Tri minute kasnije Perišić je pucao nakon ubačaja s desne strane, ali nije pogodio okvir gola.

Rijeka je i dalje vodeća sa 65 boda, Dinamo ima 60, ali i susret manje, dok je Hajduk treći s 55 bodova. Istra je osma s 28 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Slaven Belupo (27) i Rudeš (7).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike potražite OVDJE.