BITI ILI NE BITI!

Kristan: Nisam izdajica slovenske reprezentacije

16.11.2010 u 11:48

Bionic
Reading

Nakon što je slovenski izbornik John Harrington izbacio Roberta Kristana iz slovenske reprezentacije zbog navodnog odbijanja golmana Medveščaka da bude zamjena, Lix se obratio Slovencima otvorenim pismom u kojem demantira da je izdajica Dežele

Amerikanac John Harrington, izbornik slovenske hokejaške reprezentacije, izbacio je s popisa putnika za Bjelorusiju, gdje je Slovenija igrala turnir, Roberta Kristana, i to objasnio prepirkom s golmanom Medveščaka koji navodno nije htio biti zamjena Andreju Hočevaru. Jasno, hokej na ledu je popularan u Deželi, puno popularniji i uspješniji nego u Hrvatskoj, i takav stav Kristana nije naišao na dobar odjek.

Slovenija je u Bjelorusiju zaista otišla bez Lixa, a on je osjetio potrebu objasniti slovenskoj javnosti što se zapravo dogodilo. S obzirom na njegovu verziju, čini se da je došlo do nerazumijevanja u komunikaciji, a onda i problema koji bi mogao znatno utjecati na Lixovu karijeru.

'Ja sam uvijek s ponosom igrao za boje Slovenije i drago mi je da sam s kolegama iz reprezentacije ostvario zavidne rezultate. Za mene je čast nastupati za domovinu, no mislim da američki trener ne može razumjeti neke stvari. Bio sam neugodno iznenađen time što izbornik ove godine nije gledao nijednu utakmicu Medveščaka i što sam izostavljen s popisa putnika u Bjelorusiju. Ipak, ja poštujem pravo izbornikove odluke, no ne mogu prihvatiti da se javnosti daju netočne informacije o tome da sam odbio poziv. Nikad to nisam učinio, ni u službenim ni u neslužbenim razgovorima. Žao mi je što više nisam dio ekipe, a izborniku poručujem da bude transparentniji i istinitiji u svojim izjavama za javnost', piše među ostalim u Kristanovom pismu.

S obzirom na sve, valja očekivati skorašnju pomirbu Amerikanca i slovenskog golmana, jer bez njega je i reprezentacija znatno slabija. Kristan i ove godine brani u nevjerojatnoj formi te je sasvim logično da zauzme svoje mjesto među vratnicama reprezentacije Dežele. Cijelo pismo Roberta Kristana, na  slovenskom jeziku, možete pročitati na službenim web stranicama Medveščaka