NEPRILAGOĐEN

Kranjčarov problematični suigrač dobio otkaz u Rangersima

11.11.2016 u 09:11

Bionic
Reading

Joey Barton (34) svojedobno je bio velika nada engleskog nogometa. No, tijekom godina izrastao je u zločestog dečka otočkog nogometa za kojeg više mjesta nema ni u Škotskoj

Sada se čini kako je njegovoj nogometnoj karijeri došao kraj jer su ga nakon samo pet mjeseci otpustili Glasgow Rangersi. Kratkoročni suigrač našeg Nike Kranjčara i u Rangersima se potrudio opravdati titulu problematičnog.

Joey Barton odmah se po dolasku u Glasgow potukao na treningu sa suigračem Andyjem Hallidayjem zbog čega je suspendiran na šest tjedana. Potom ga je Škotski nogometni savez optužio za ilegalno klađenje. Prema navodima SFA-a kladio se na 44 utakmice te je prekršio pravila ove organizacije i slijedi mu višegodišnja suspenzija! Bio je to i glavni razlog za otkaz u Rangersima.

Bartonovu karijeru obilježili su brojni incidenti, već je dvaput osuđivan zbog nasilja, a zbog fizičkog obračuna u samom centru Liverpoola bio je dva i pol mjeseca u zatvoru. Vrijeđao je suigrače, tukao se s njima, prijetio navijačima, izazivao nerede gdje je god igrao ili se pojavio. A u karijeri je igrao za Manchester City, Newcastle United, QPR, Olympique Marseille i Burnley, a odigrao je i jednu utakmicu za englesku reprezentaciju. No čini se da je ovo kraj njegove karijere.