pripreme na floridi

Kramarić propustio prvi trening reprezentacije, Pivarić se raspričao o Messiju

20.03.2018 u 21:49

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića priprema se za prijateljske oglede s Peruom i Meksikom, a okupljanje u SAD prvo je nakon gotovo četiri mjeseca i uspješno odrađenog doigravanja za SP protiv Grčke. Reprezentacija je na Floridi, u Miamiju igra prvu utakmicu s Peruom u noći s petka na subotu (23. na 24. ožujka, 1.30 sati)...

Prvi je trening u Miamiju na terenima Sveučilišta Barry zbog želučanih problema propustio tek napadač njemačkog Hoffenheima Andrej Kramarić.

'Svi su sretni što smo se opet okupili i jako su dobro raspoloženi. Atmosfera je dobra kao i uvijek, jedva čekamo krenuti s treninzima', jasan je bio lijevi bek Josip Pivarić koji kraju privodi sezonu u kijevskom Dynamu te je zadovoljan svojim statusom.

'Igram konstantno i mislim da sam iz utakmice u utakmicu sve bolji. Nadam se da ću tako i nastaviti, sretan sam i zadovoljan, a zdravlje me služi. U Europskoj ligi ispali smo od Lazija, koji je zasluženo prošao dalje, bez obzira što smo imali dobar rezultat iz prve utakmice. Ušli smo u polufinale Kupa, a u prvenstvu malo zaostajemo za Šahtarom', kaže Pivarić koji se slaže s izbornikom Zlatkom Dalićem koji želio je snažne provjere uoči Svjetskog prvenstva:

'Definitivno se slažem s izbornikom. Peru i Meksiko bit će dvije prave utakmice, a lijepo je igrati s jačim suparnicima, pogotovo u dobrom ambijentu. Mi sami od sebe uvijek očekujemo pobjede, to nam je uvijek cilj, a eventualni uspjesi dat će nam dodatno samopouzdanje.'

U lipnju slijede pripremni okršaji s Brazilom i Senegalom, a u Rusiji čeka Messijeva Argentina.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Suvišno je pričati o Messijevim kvalitetama, radi se o jednom od najboljih igrača svih vremena. Pokušat ćemo ga anulirati koliko god je to moguće. Brazil, Peru i Meksiko gaje sličan stil Argentini, no ključno je da budemo zdravi i orni, da razmišljamo o svom načinu igre te ispunjavamo izbornikove ideje. Budemo li isprobavali varijantu s ofenzivnim bekovima, meni odgovara - a prihvatit ćemo sve što izbornik stavi pred nas. To će pokazati pravo lice Hrvatske', misli Pivarić, no na samom startu na Mundijalu nas čeka afrički izazov, Nigerija:

'Ta će prva utakmica mnogo toga odrediti. Svaka je važna, naravno, no dobar start u skupini uvelike određuje smjer cijelog natjecanja. Pripremit ćemo se na najbolji mogući način', zaključio je Pivarić.