KVALIFIKACIJE ZA EP

Kraljice šoka znaju s koliko razlike moraju pobijediti Rumunjsku za prvo mjesto

01.03.2024 u 18:45

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija će u nedjelju (17 sati) u Koprivnici ugostiti Rumunjsku u dvoboju 4. kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024., a to je odlučujuća utakmica za prvo mjesto koje izabranice Ivice Obrvana žele osvojiti na kraju ovog kvalifikacijskog ciklusa.

Hrvatska je u četvrtak poražena na gostovanju u rumunjskoj Bistriti s 26:24 pa će im za osvajanje prvog mjesta biti potrebna pobjeda s tri ili više golova razlike.

'Mnogi kažu da imamo aktivan rezultat, ali za mene nema aktivnog rezultata, ako si izgubio susret. Ipak, s obzirom na jako težak put i samo jedan zajednički trening nakon što se nismo vidjeli gotovo tri mjeseca, ostvarili smo rezultat koji nam nudi priliku da dođemo do cilja koji smo postavili. Ono što moramo napraviti u ova dva dana je osvježiti ekipu, posložiti akcije, jer sada znamo kako izgleda "nova" Rumunjska, ali i bitno smanjiti broj pogrešaka', rekao je izbornik Ivica Obrvan na konferenciji za medije u Koprivnici, dva dana prije okršaja s Rumunjkama.

'Ljudi pogrešno misle da je Rumunjska slaba, bez sedam iskusnih igračica koje su se oprostile ili su ozlijeđene. Ne, to su odlične rukometašice koje igraju u vjerojatno najjačoj ligi svijeta. I zato ih moramo uzeti ozbiljno i maksimalno se pripremiti za uzvrat', dodao je izbornik.

Vratarka Podravke Vegete Lucija Bešen nije bila u sastavu u Rumunjskoj, jer su prednost dobile Ivana Kapitanović i Tea Pijević, koje brane u rumunjskoj ligi te je izbornik smatrao da bolje poznaju suparničke igračice.

'Naravno da je uvijek teže gledati, nego igrati susret. Kada si na terenu imaš mogućnost nešto učiniti i promijeniti tijek stvari, a pred tv ekranom si osuđen samo na nerviranje. Mislim da su cure s obzirom na izuzetno težak put i samo jedan trening napravile dobar rezultat i otvorile nam mogućnost da to nadoknadimo u nedjelju te tako osvojimo prvo mjesto u skupini', rekla je 25-godišnja Zagrepčanka.

Uoči sraza u Koprivnici, na vrhu ljestvice skupine 1 je Rumunjska s maksimalnih šest bodova iz tri utakmice. Hrvatska je druga s četiri boda, a trećeplasirana Grčka ima dva. Bez bodova je Bosna i Hercegovina.

Osim nedjeljnog dvoboja s Rumunjkama, hrvatske rukometašice do kraja kvalifikacija još čekajuju dvije utakmice u travnju: gostovanje u Grčkoj (3.4.) i sraz s reprezentacijom BiH u Zagrebu (7.4.).