borba za euro

'Kraljice šoka' opet su u akciji; za početak kvalifikacija naše rukometne heroine u Rijeci dočekuju neugodne Ukrajinke

07.10.2021 u 07:59

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice danas u 17.30 sati u dvorani Zamet u Rijeci protiv Ukrajine igraju utakmicu 1. kola skupine 4 kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo

'Cure su kvalitetno pripremljene, dolaze iz najvećih klubova. No na nama je da budemo maksimalno pokretljivi i borbeni i da ovisno o suparnicima i njihovoj igri imamo širinu i dubinu u obrani, sve kreće iz obrane', rekao je izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić u najavi današnje utakmice 1. kola skupine 4 kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo koju 'kraljice šoka' igraju protiv Ukrajine.

Govoreći o ozbiljnosti protivnica, hrvatski je izbornik istaknuo kako Ukrajina ima povijest rukometa i kako je i Hrvatskoj bilo dosta igračica iz Ukrajine.

'Ova ekipe ima devet igračica koje igraju izvan Ukrajine, sedam koje igraju u Ukrajini. To je vrlo respektabilna ekipa. Pogledali smo neke snimke i otprilike imamo viziju kako one igraju i što trebamo raditi. Sada je na nama da pokažemo maksimum', istaknuo je Šoštarić pozdravljajući činjenicu da će se utakmica igrati pred gledateljima:

'Naravno će curama biti ugodnije igrati pred više gledatelja i to posebno na Zametu gdje je njih pet počelo igrati rukomet', dodao je Šoštarić te pozvao Riječane da u što većem broju dođi podržati hrvatske rukometašice u osvajanju prva dva boda u kvalifikacijama.

Hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević je također zadovoljna što će se utakmica igrati pred navijačima.

'Ukrajina je neugodan protivnik, jako puno njihovih igračica igra u velikim klubovima. Ali sve je na nama. Ako odigramo ozbiljno, a i agresivno kako smo navikle, mislim da nećemo imati problema', rekla je Mičijević te se prisjetila brončane medalje s prošlog EP-a. Prošlo je od tada samo deset mjeseci, 'kraljice šoka' sad više nikome nisu nepoznanica...

'Naša bronca nije bila slučajna. Jedna ili maksimalno dvije pobjede mogu biti slučajne, ali u kontinuitetu odigrati cijeli takav turnir ne može biti slučajnost. Ne žalim sad obećavati medalje na idućim natjecanjima, ali je činjenica da smo mi sad puno ozbiljniji protivnik za sve. I bit ćemo to i na skorašnjem Svjetskom prvenstvu. Naravno da ne bi bilo normalno očekivati zlato, ali svi mogu očekivati da ćemo dati sve od sebe, a teško da možemo obećati išta drugo. No, ako ćemo nastaviti igrati na način kao u Danskoj mislim da neće biti problema ni u jednoj utakmici', zaključila je Ćamila Mičijević.