pobjeda seville

Krah Mourinhovog Uniteda, Ben Yedder u samo četiri minute utišao Old Trafford

13.03.2018 u 23:12

Bionic
Reading

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka u utorak je Sevilla na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda slavila sa 2:1, te se je plasirala u četvrtfinale budući da je prva utakmica završila 0:0...

U prvom poluvremenu niti jedna ekipa nije bila spremna na veći rizik, ali Sevilla je pokazivala više napadačkih ambicija. No, jedinu pravu prigodu imao je United. U 38. minuti, nakon duplog pasa sa Alexisom Sanchezom, Fellaini je izbio sam pred golmana Sergija Rica, koji je odlično obranio.

Na, startu drugog poluvremena, u 48. minuti, Correa se našao u dobroj prilici, ali je previše čekao i stoper Uniteda Bailly uspio je izbiti loptu.

United je nastavio sa 'ziheraškom igrom' u kojoj čeka na pogrešku protivnika i to mu se na kraju osvetilo.  

Ključnim se pokazao ulazak u igru Wissama Ben Yeddera u 72. minuti.

Naime, samo dvije minute kasnije Ben Yedder, nakon odličnog dodavannja Sarabije, dovodi Sevillu u vodstvo. Novi udarac Unitedu Ben Yedder je zadao u 78. minuti, kada je iz blizine glavom pogodio za 2:0. Za samo četiri minute zabio je dva gola Unitedu i na Old Traffordu srušio san o završnici Lige prvaka. 

  • +3
Manchester United - Sevilla, Liga prvaka, 13.3.2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bio je to konačni krah defenzivne filozofije Josea Mourinha koji je krenuo na sve ili ništa, no vremena više jednostavno nije bilo. Utješni gol za United zabio je Romelu Lukaku u 84. minuti.

Mogao je Ben Yedder upisati hat-trick u sudačkoj nakodnadi (90+2), ali je pucao ravno u De Geu. No, Sevilla je istinsko iznenađenje, ugodno naravno, i zasluženo ide u četvrtfinale Lige prvaka.