rivali podbacili

Kovaču se odjednom otvorio put do trofeja: Ako propusti priliku, to će biti katastrofa...

06.02.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Nakon ispadanja Borussije Dortmund u dramatičnom dvoboju protiv Werdera ovog utorka, Niki Kovaču i Bayernu otvorio se put prema osvajanju njemačkog Kupa, ali ne smiju zabrljati na gostovanju kod Herthe...

Situacija u njemačkom Kupu ne može biti bolja za Bayern. Branitelj naslova Eintracht davno je ispao, a pridružila mu se i Borussia Dortmund koja je izgubila ovog utorka nakon penala od Werdera, iako je čak dvaput vodila u produžetku.

  • +2
Bundesliga, Bayer Leverkusen - Bayern München Izvor: Pixsell / Autor: Federico Gambarini/DPA/PIXSELL

U četvrtfinale su se već plasirala tri drugoligaša, a ove srijede tamo će se pokušati probiti i bavarska momčad kojoj bi gostovanje kod Herthe možda mogao biti i posljednji veliki izazov na putu do titule.

Niki Kovaču koji je prošle sezone osvojio ovo natjecanje s klubom iz Frankfurta cilj je plasirati se u finale treći put zaredom, a s obzirom kako se sve otvorilo Bayernu, propustiti ovakvu priliku bila bi katastrofa.

No, poraz za vikend u Leverkusenu upozorava da s momčadi iz Münchena ipak nešto ne štima.

'Prošlih godina Bayern je navikao s velikom prednošću u Bundesligi ulaziti u završnicu. Ovaj put smo napravili previše pogrešaka. No, nemamo pravo plakati. Postoji samo jedan plan, a to je pobjeđivanje,' naglasio je Niko Kovač i poručio igračima uoči osmine finala Kupa:

'Mala greška može te doći glave i ispadaš!'

Bivši hrvatski izbornik imao je ponešto problema s ozljedama u posljednje vrijeme, ali igrači mu se polako oporavljaju pa će protiv Herthe imati na raspolaganju solidan kadar, s Neuerom na golu i oporavljenim Thiagom u veznoj liniji. U svakom slučaju, pobjeda je bavarski imperativ...