vinicius u formi

Real napokon ima pravo čudo od djeteta: Svi ga žele vidjeti na Camp Nouu u El Clasicu

05.02.2019 u 08:52

Bionic
Reading

Nakon što je neopravdano poslan u treću španjolsku ligu na dokazivanje, Vinicius Junior zablistao je u dresu Reala pod Santiagom Solarijem, a sjajnom igrom protiv Alavesa najavio je kandidaturu za nastup u El Clasicu ove srijede (Arenasport 3, 21:00).

Mladi 18-godišnji napadač kupljen je uz odštetu od 45 milijuna eura od Flamenga još 2017. godine, a doveden je u Madrid prošlog ljeta, no tadašnji trener Julen Lopetegui napravio je jednu od svojih većih pogrešaka kada ga je poslao na dokazivanje u B momčad koja nastupa u trećoj španjolskoj ligi.

  • +8
La liga, Real Madrid - Sevilla Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kad je Santiago Solari preuzeo klupu Reala sa sobom je iz B momčadi doveo i Viniciusa Juniora, a on mu se odužuje odličnim igrama u Primeri i Kupu kralja. Zabio je dosad četiri pogotka za 'kraljevski klub', istaknuo se s pregršt atraktivnih driblinga, a posebno impresivna bila je njegova lopta kroz noge uoči pogotka Benzeme protiv Alavesa ove nedjelje, da bi brazilski tinejdžer u nastavku susreta i sam zabio.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

Vinicius je zbog svega postao ozbiljan kandidat za nastup od prve minute u dvoboju polufinala Kupa kralja ove srijede (Arenasport 3, 21:00) na Camp Nouu protiv Barcelone, a u anketi dnevnika Marca čak 77% ispitanika smatra da bi on trebao igrati u tom susretu, dok je za Garetha Balea glasalo samo 5%.

U svakom slučaju, mnogo je nogometaša stiglo u Madrid nazivanih 'čudom od djeteta', ali ovaj momak zaista bi mogao opravdati svoju reputaciju, za razliku od Odegaarda i sličnih.

Real je prije stotinjak dana u svom zadnjem gostovanju na Camp Nouu izgubio s poražavajućih 5:1, no sada ima novog trenera na klupi i Vinicusa kao tajno oružje. Mnogo bi toga moglo biti drukčije...