IZ NEBA U REBRA

Košarkašice za OI uvoze 'instant-Amerikanku'

27.12.2011 u 11:37

Bionic
Reading

Košarkašice Hrvatske sredinom veljače doznat će ždrijeb kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u London. Za sada se zna da će se igrati u Ankari od 25. srpnja do 1. lipnja 2012. godine

'Dvanaest reprezentacija bit će podijeljeno u četiri skupine. Prvi iz svake skupine će izravno u London, dok će druge reprezentacije razigravati za još jedno mjesto. Četiri europske reprezentacije, Turska, Francuska, Češka i Hrvatska, igrat će u četiri različite skupine. Moramo pokušati u ždrijebu izbjeći Japan i Novi Zeland', istaknuo je izbornik Stipe Bralić.

Za razliku od europskog prvenstva, u sastav se vraćaju Marija Vrsaljko, Ana Lelas i Anđa Jelavić, dok je zbog ozljede upitan nastup Ive Slišković.

'U kvalifikacijama će za Hrvatsku igrati jedna Amerikanka', rekao je Bralić.

Neka koja igra u Hrvatskoj?

'Ne. Riječ je o igračici s iskustvom igranja u WNBA ligi. Zasad neću otkrivati imena, ali razgovaramo s dvije-tri igračice.'

Pravila Hrvatskog košarkaškog saveza takva su da inozemna igračica može dobiti hrvatsko državljanstvo ako je to od nacionalnog interesa, dok FIBA dopušta igranje jedne naturalizirane igračice u svakoj reprezentaciji. Drugim riječima, problema nema.