EUROLIGA

Košarkašice Novog Zagreba u elitnom natjecanju

27.06.2012 u 20:24

Bionic
Reading

Samo su četiri hrvatska kluba od 1992. godine imali čast zastupati boje Hrvatske u ovom najprestižnijem ženskom klupskom košarkaškom natjecanju – ženskoj Euroligi - Split, Croatia, Jolly JBS i Gospić. I sada, peti – Novi Zagreb. Godina u kojoj klub slavi svoj 35-i rođendan, poklonila je Novozagrebašicama susrete s najjačim klubovima i najboljim igračicama na svijetu

FIBA Europe je objavila popis ekipa koje će sudjelovati u Euroligi za žene u sezoni 2012-13. U regularnoj sezoni nastupiti će 21 klub, koji će biti koji će biti izvučeni u tri skupine od sedam (7) ekipa. Natjecanje po skupinama igra se dvostrukim bod sistemom, a prvih pet ekipa iz svake skupine (ako je domaćin „Final 8“ među prvih pet u svojoj grupi) ulazi u četvrtfinale. Četvrtfinale se igra po sistemu 'best of three'. Pobjednici četvrtfinalnih susreta, njih sedam odlazi na 'Final 8', zajedno sa domaćinom.

Ako domaćin 'Final 8' nisu među prvih pet (5) u svojoj skupini, tada dalje prolaze prva četiri u svakoj skupini plus dvije najbolje peta ekipe. Ždrijeb skupina Eurolige održati će se u Freisingu u Njemačkoj u petak 6. srpnja. Među 21 kluba koji će ući u izvlačenje su: Arras Pays d'Artois (FRA), Rivas Ecópolis (ESP), BK Brno (CZE), Sparta & K MR Vidnoje (RUS), Bourges Basket (FRA), Tarsus Belediye Spor (TUR) ,HDM Targoviste (ROU), Wisla Can-Pack Krakow (POL), Famila Schio (Italija), UMMC Ekaterinburg (RUS), Fenerbahče (TUR), Uni Györ (HUN), Galatasaray (TUR), Uniqa Euroleasing Sopron (HUN), Good Angels Kosice (SVK), USO Mondeville Basket (FRA), CCC Polkowice (POL), Nadezhda (RUS), ZVVZ USK Prag (CZE), Perfumerias Avenida (ESP) i Novi Zagreb (CRO).

'Novi Zagreb živi svoj san. Počeli smo sa ispadanjem iz A1 hrvatske lige 2009. Godine, a 2012. Ćemo igrati Euroligu. To je plod rada svih nas, i ovime ja čestitam svim svojim suradnicima i svim igračicama koje su pomogle da naš san postane java. Moguće je da će buđenje biti burno, ali mi ćemo dati sve od sebe, kako igrački tako i logistički, da ljubitelji ženske košarke u Hrvatskoj i Zagrebu budu ponosni na naše dosege. Neće biti lako, ali, ništa u životu nije lako. Ponosni smo na ovo, sad idemo raditi', rekao je u kraćoj izjavi prvi čovjek Novog Zagreba, Vladimir Ivanković.

Roster Novog Zagreba biti će objavljen 1.7.2012, no već je i sada poznato da će biti bolji nego proteklih godina. Za sada su poznati potpisi slijedećih igračica – Reid, Čačić, Butina, Vrdoljak, Komplet, Buzov, Šerić, Jurić, Brkljačić, Mazić, Bedalov i Williams.