sezona pod upitnikom

Koronavirus poharao Lisabon u kojem bi trebala biti završnica Lige prvaka, ali UEFA još uvijek nema 'plan B'

  • Autor: S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2020 22:12
  • Objavljeno 26.06.2020 u 22:12
Liga prvaka

Liga prvaka

Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

UEFA je u petak objavila da, unatoč novom pooštravanju mjera zbog ponovnog razbuktavanja pandemije koronavirusa u Lisabonu, gdje bi se u kolovozu trebao igrati završni turnir Lige prvaka, nema razloga za plan B

UEFA je u petak objavila da, unatoč novom pooštravanju mjera zbog ponovnog razbuktavanja pandemije koronavirusa u Lisabonu, gdje bi se u kolovozu trebao igrati završni turnir Lige prvaka, nema razloga za plan B.

'Trenutno nema razloga za plan B, prilagođavamo se', objavila je UEFA a prenijela agencija dpa.

Iako samo središte Lisabona nije postalo novo žarište, zahvaćeni su ostali dijelovi. Stanovnici 19 pogođenih zajednica na području Lisabona moći će od 1. srpnja samo odlaziti u trgovine, na posao i do liječnika, a ponovno će se uvesti 14-dnevna karantena.

'U stalnom smo kontaktu s Portugalskim nogometnim savezom i portugalskim vlastima. Nadamo se da će sve biti u redu i da će biti moguće organizirati završni turnir Lige prvaka u Portugalu', poručuju iz UEFA-e.

Od četvrtfinala, sve utakmice Lige prvaka održat će se u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza. Međutim, igrat će se samo jedna utakmica, a ne dvije, kao inače.

Još četiri utakmice nisu odigrane u Ligi prvaka, dok su Atalanta, Atletico Madrid, Leipzig i Paris Saint-Germain već osigurali nastup u četvrtfinalu tog elitnog natjecanja.

Za preostala četiri mjesta bore se Real Madrid i Manchester City (Englezi vode 2:1 nakon prve utakmice), Bayern i Chelsea (Nijemci vode 3:0), Lyon i Juventus (Francuzi vode 1:0) te Napoli i Barcelona (momčadi su prvu utakmicu odigrale neriješeno 1:1).