liverpool ŠOKIRAO BARCU

Lukavi trik o kojem će se još dugo pričati, a genijalac objasnio kako je do njega došlo

08.05.2019 u 08:20

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola uspjeli su napraviti pravo sportsko čudo te nadoknaditi zaostatak od 0:3 iz prve utakmice i pobjedom 4:0 ući u finale Lige prvaka

'Redsi' su fantastično otvorili utakmicu i već u sedmoj minuti stigli su do vodstva golom belgijskog napadača Origija.

Liverpool je fantastično otvorio i drugo poluvrijeme i s dva brza gola poništio prednost Barcelone. Trent Alexander-Arnold uputio je prizemnu loptu u kazneni prostor, a Georginio Wijnaldum, koji je ušao u igru u nastavku, pogodio je za 2:0. Samo dvije minute kasnije isti je igrač postigao i treći pogodak izjednačivši rezultat iz prve utakmice. Xherdan Shaqiri uputio je odličnu loptu, Wijnaldum je sjajno skočio i poslao loptu glavom u lijevu stranu gola kraj nemoćnog Marc-Andrea ter Stegena.

U 79. minuti 'redsi' su zabili i četvrti pogodak nakon nevjerojatnog propusta gostiju koji su samo gledali dok je Alexander-Arnold izveo korner, a Origi s pet metara zabio za 4:0.

  • +12
Liverpool - Barcelona (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Bio je to potez ili, bolje rečeno, lukav trik koji je posve izbacio Barcelonine igrače iz koncentracije.

Naime, branič 'redsa' premišljao se hoće li ili neće izvesti korner, čak je u jednom trenutku i krenuo prema sredini terena, ali brzo se vratio i dodao loptu strijelcu. Naravno, na nepostavljenu obranu gostiju.

'To je bilo instinktivno. Nismo to uvježbavali. Bio je to jedan od onih trenutaka kada jednostavno vidite priliku. Divock je bio otkriven i završio je akciju. Vjerojatno je lopta malo brže od očekivanog došla do njega, ali on je vrhunski igrač', rekao je Alexander-Arnold te dodao:

'Divock je zabio dva gola, ali sigurno će se na kraju svi najviše sjećati tog trenutka.'