2:0 NA MANDELINOM STADIONU

Koreja pokazala Biliću kako igrati protiv Grčke

12.06.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Grci ni u svom četvrtom nastupu na svjetskim prvenstvima nisu uspjeli osvojiti bod ili zabiti pogodak. Poraz od Južne Koreje četvrti im je u nizu, a Slaven Bilić mogao se na licu mjesta uvjeriti kako igrati protiv naših skorašnjih suparnika u kvalifikacijama za Euro 2012.

Ako je netko i vjerovao da je vremešni Otto Rehhagell spreman sa svojom Grčkom ponovno podići nogometni svijet na noge, baš kao što je to činio na Europskom prvenstvu 2004, onda se grdno prevario. U prvoj utakmici skupine B reprezentacija Južne Koreje doslovce je održala nogometnu lekciju Grčkoj, i to u baš svim elementima nogometne igre. Pobjeda od 2:0 zapravo je i mala, s obzirom na viđeno!

Ako je suditi prema toj utakmici, Grčka je limitirana momčad koja nema snage za pariranje brzancima i trkačima, obrana katkad izgleda tragokimično loše, a napadači su neučinkoviti i brzopleti. Vezni red? Teško je uopće reći da je u tom dijelu igre sudjelovao ijedan grčki nogometaš.

Istodobno, Južna Koreja je odigrala čak i bolje nego što se od nje očekivalo. Istina, slaba Grčka to joj je dopustila svojim neangažmanom, no južnokorejski nogometaši zaista su prikazali velik angažman, sasvim solidnu tehniku i taktiku, pa je njihova konačna pobjeda i više nego zaslužena.

Prvi gol na utakmici zabio je nakon kornera već u 7. minuti posve usamljeni Jung Soo Lee, a na nedostižnih 2:0 nogometaš Manchester Uniteda Ji Sung Park. To što su Grci tek u posljednjih 20-tak minuta susreta slabašno zaprijetili golmanu Jungu uopće ne mijenja na očajnom dojmu koji su ostavili. U svojoj četvrtoj utakmici na svjetskim prvenstvima Grčka je upisala i četvrti poraz; dosad su Grci igrali samo 1994. u SAD-u i ubilježili sve poraze uz gol razliku 0:10.

S obzirom na to da će Hrvatska u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. igrati baš protiv Grka, Slaven Bilić, koji je najavio dolazak na stadion Nelson Mandela Bay u Port Elizabethu, mogao je jako dobro vidjeti kako odigrati protiv potomaka Homera i Aristotela. Iduću utakmici Grčka će igrati protiv Nigerije 17. lipnja i tada će biti puno jasnije je li protiv Južne Koreje ta momčad imala samo loš dan ili je jednostavno riječ o slaboj ekipi koja je gotovo zalutala u JAR.

PORT ELIZABETH, stadion Nelson Mandela Bay,; gledatelja 25.000, Sudac: Michael Hester (Novi Zeland)

JUŽNA KOREJA - GRČKA 2:0 (1:0)
StrijelciI: 1:0 Lee Jung-soo (7), 2:0 Park Ji-sung (52).

Južna Koreja: Jung Sung-Ryong - Cha Du-Ri, Lee Young-Pyo, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-Soo - Kim Jung-Woo, Ki Sung-Yong (75. Kim Nam-Il), Park Ji-Sung, Lee Chung-Yong (91. Kim Jae-Sung) - Park Chu-Young (87. Lee Seung-Yeoul), Yeom Ki-Hun
Grčka: Tzorvas - Vyntra, Seitaridis, Torosidis - Tziolis, Papadopoulos, Karagounis (46. Patsatzoglou), Katsouranis - Samaras (59. Salpingidis), Charisteas (61. Kapetanos), Gekas