južnokorejska muka

Legendarni Jürgen Klinsmann opet dobio ekspresni otkaz: Nije ispunio očekivanja

16.02.2024 u 08:58

Bionic
Reading

Jürgen Klinsmann više nije izbornik Južne Koreje, objavio je u petak Korejski nogometni savez (KFA), nakon što je južnokorejska reprezentacija eliminirana u polufinalu Azijskog kupa prošli tjedan

'KFA je odlučio promijeniti nacionalnog izbornika nakon pažljivog razmatranja', rekao je predsjednik saveza Chung Mong-gyu na konferenciji za novinare, otpustivši Nijemca nakon nešto manje od godinu dana na izborničkoj dužnosti.

'Klinsmannov stav i konkurentnost kao izbornika nisu ispunili očekivanja (...) Stoga smo odlučili promijeniti smjer prije kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2026.'

Nijemac je nakon ostavke u poruci na društvenim mrežama objavio da je njegova misija u Južnoj Koreji bila "nevjerojatno putovanje" i zahvalio se svojim igračima.

Južnu Koreju, jednog od favorita Azijskog kupa, u polufinalu je eliminirao Jordan (2-0) priredivši iznenađenje.

Tako Klinsmann nije izdržao ni godinu dana kao izbornik Južne Koreje te je opet slobodan. Nakon nuspjeha na klupi Herthe iz Berlina, gdje je na pojačanja potrošio oko 80 milijuna eura pa dobio otkaz nakon samo tri mjeseca, teško je očekivati da će mu nove atraktivne ponude stizati.