NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO

Konačni krah najgore ekipe u povijesti vaterpola; zabijale im i obje vratarke...

19.07.2019 u 16:01

Bionic
Reading

Kad na svjetskom prvestvu u Gwangju igraju vaterpolistice Južne Koreje onda treba očekivati svašta, od rekordnih rezultata do neobičnih pothvata

Južna Koreja mjesec dana prije početka natjecanja formirala je svoju žensku vaterpolsku reprezentaciju koja nije mogla parirati niti jednoj suparničkoj ekipi u skupini.

U prvom kolu Koreajanke su izgubile s nevjerojatnih 0:64 od Mađarica što je uvjerljivo rekordan poraz u vaterpolu na velikim turnirima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Druga runda donijela je sraz s Ruskinjama koje su bile nešto milostivije te su slavile 30:1. Ono što je bilo pozitivno za Korejanke je to što su postigle svoj prvi povijesni gol (Kyung Da-seul) koji su proslavile burno sa urlicima i suzama.

Uoči trećeg kola s Kanadom, jedna od igračica Ryan Hanna Yoon najavila je koji su glavni ciljevi. 'Zabiti još koji gol i izgubiti sa što manjom razlikom.'

I to im je uspjelo, jer Korejanke su izgubile samo 2:22. Dakle najmanji poraz, a uz to su dva puta zatresle mrežu (Kyung Da-seul, Lee Jeungen). Tako su vaterpolistice zemlje domaćina svoj nastup u skupini završile s s gol razlikom 3-116, ne treba ni spominjati da su s time porušle sve negativne rekorde.

No ima još jedna zanimljivost s utakmice s Kanadom. Naime, u reprezentaciji Kanade baš svaka igračica se upisala u strijelce. Ne, nije greška, svih 13 koje su bile u zapisniku, pa su tako po jednom gol dale i vratarke Jessica Gaudreault i Claire Wright. Nevjerojatna situacija, a je li ovakvo ponižavanje suparnica od strane Kanađanki bilo potrebno to vama ostavljamo na prosudbu.