KAO DA SU U TRANSU

Glavna atrakcija SP-a su vaterpolistice Koreje; primile 94 gola, ali kada su zabile svoj jedini počeo je šou

17.07.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Glavna atrakcija na svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Gwangju su vaterpolistice Južne Koreje koje su usprkos teškim porazima pronašle jednu pozitivnu stvar

U prvom kolu su djevojke zemlje domaćina stradale 0:64 protiv Mađarica te tako upisale rekordan poraz na svjetskim prvenstvima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U drugom kolu je bilo nešto bolje, izgubile su od Rusije 1:30, ali su zabile taj jedan gol – njihov prvi kada je riječ o ovom natjecanju. Gol Kyung Da-seul izazvao je lavinu emocija u bazenu kod samih igračica, kao i kod onih na klupi. Vrištale su, plakale, grlile, bile u transu kao da su osvojile zlato...

'Voljela bih da sam na kraju dobila loptu s kojom sam zabila, ali ne znam gdje je završila. Nadam se da će je netko pronaći za mene', rekla je 18-godišnja djevojka koja je zabila pogodak.

'Kada sam pucala nisam mogla znati gdje će lopta završiti, ali dala sam sve od sebe. No ne bih to uspjela bez svojih suigračica', skromna je Kyung Da-seul.

Slično razmišlja i suigračica Ryan Hanna Yoon.

'Za nas je to bio emotivan trenutak, jer smo puno toga prošle. Taj gol znači za nas sve. Mi smo početnice u vaterpolu', rekla je Yoon i najavila koji je cilj u trećem kolu protiv Kanade.

'Zabiti još koji gol i izgubiti sa što manjom razlikom.'