NEVJEROJATNI REZULTATI

Nova katastrofa u ženskom vaterpolu; zar je to svjetsko prvenstvo?

16.07.2019 u 08:40

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u južnokorejskom Gwangju nastavljaju se čudni rezultati vaterpolistica

Na turniru u ženskoj konkurenciji ima i reprezentacija koje su zalutale, a to se posebno odnosi na Južnu Koreju koja ni u ludilu ne bi bila na završnici da nije domaćin. Ovako je automatski dobila priliku za nastup, složena je nekakva ekipa koja je nedostojna najveće smotre.

Još u prvom kolu Južna Koreja je postavila negativan rekord, jer su je Mađarice pobijedile 64:0. Srušile su mađarske vaterpolistice tako rekord kojeg je na SP-ima držala hrvatska vaterpolska reprezentacija.

Naime, prije 25 godina 'barakude' su pobijedile Novi Zeland 38:1 i do jučer je to bila najveća pobjeda neke reprezentacije na SP-u! Naravno, srušile su Mađarice i rekord u konkurenciji vaterpolistica, kratko su ga držale Nizozemke koje su samo par sati ranije na istom ovom SP-u svladale Južnu Afriku 33:0.

Sada su u drugom kolu Južnokorejke doživjele novu katastrofu, Ruskinje su ih pregazile 30:1 (7:0, 9:0, 8:0, 6:1), a deset igračica postiglo je po tri pogotka. Jedina pozitivna vijest za domaće vaterpolistice što su postigle svoj prvi gol, a strijelac je bila Kyung. Sve ostalo treba zaboraviti.

Dvije utakmice i negativna gol razlika 1:94. Zar je to svjetsko prvenstvo?