SPORTSKE MIROVINE

Komazecova spontana reakcija prema ministru Jovanoviću

26.03.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Bivši košarkaški reprezentativac Arijan Komazec zahvalio se ministru Željku Jovanoviću zbog jednog poteza koji vrhunskim sportašima jamči sportsku mirovinu

Jedan od ponajboljih igrača kojeg je hrvatska košarka imala u svojoj povijesti, nositelj srebrnog odličja s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. i bronce sa Svjetskog prvenstva u Torontu 1994., Arijan Komazec iskoristio je posjet ministra Željka Jovanovića Zadru ne bi li mu osobno čestitao i zahvalio na uredbi kojom se propisuje naknada za izvrsnost hrvatskih sportaša, javlja portal 057info.

Ministar se oduševio spontanom reakcijom velikog košarkaša, izmijenio je s njim nekoliko riječi i od srca mu se zahvalio na podršci. Ovaj je događaj obilježio Jovanovićev posjet najstarijem sportskom kolektivu u Zadru, Veslačkom klubu Jadran.


Prema najavama iz Ministarstva od svibnja će sportaši koji su osvojili olimpijsko ili svjetsko odličje uživati naknadu u obliku 'sportske mirovine' na koju imaju pravo od navršenih 45 godina života. Vrednovat će se samo najveće dostignuće, množenja rezultata neće biti.

Prema prijedlogu naknada olimpijsko zlato vrijedi 1,5 prosječnu plaću, srebro 1,25, a bronca prosječnu plaću. Svjetsko zlato vrijedi 1,25 prosječne plaće, srebro prosječnu plaću, a bronca tri njene četvrtine. 'Sportske mirovine' bi se prema ovom prijedlogu kretale od četiri do nešto više od osam tisuća kuna.