ŽDRIJEB LP-a

'Kokice' protiv prvakinja Larvika i Krima

Bionic
Reading

Baš kao što su i zagrebaši dobili prvake, ista je sudbina zadesila rukometašice Podravka Vegete

Ždrijeb rukometne Lige prvakinja nije bio naklonjen igračicama Podravka Vegete - dobile su skupinu u kojoj su aktualne europske prvakinje, Norvežanke, ekipa Larvika te slovenska ekipa Krim Mercator. Četvrtu ekipu doznat će nakon dodatnih kvalifikacija (17. i 18. rujna) koja će doći iz skupine u kojoj su rumunjski Cluj Napoca, ruski Rostov Don i danski Viborg te kvalifikant iz najslabije skupine kvalifikacija 1, 2, 3. i 4. rujna. Oni čine krupu B.

Ostale grupe: A - Midtjyland, Budućnost, Thüiringen i kvalifikant iz grupe gdje su najjači Byasen i Elda Presigio, C - Györ, Hypo, Metz i kvalifikant iz grupe u kojoj su najjači Randers i Tertnes, D - Oltchim, Itxako, Dinamo Volgograd i kvalifikant iz grupe u kojoj su najjači Debrecen i Buxtehude.

Direktorica Božica Palčić bila je nazočna na izvlačenju u Beču:

'Mislim da je grupa D najjača, a nakon nje je naša. U toku izvlačenja željela sam grupu A ili C, ali slaba grupa se ne može dobiti. Kad pogledate, povijest se ponavlja: opet Larvik, opet Krim...', prenosi izjavu portal www.rk-podravka.hr.

Bude li sustav kola isti kao i u prošloj sezoni, u 1. kolu Podravka Vegeta ugošćuje Krim, 2. kolo Larvik - Podravka Vegeta, 3. kolo kvalifikant - Podravka Vegeta, 4. kolo Podravka Vegeta - Larvik, 5. kolo Krim - Podravka Vegeta, 6. kolo Podravka Vegeta - kvalifikant.