BRAVO, PODRAVKA!

'Kokice' atrakcijom završile nastup u Ligi prvaka

21.03.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Kontranapadi, cepelini, dodavanja iz leđa, izvrsne obrane, sve to je obilježilo posljednju utakmicu Podravke u ovogodišnjoj Ligi prvaka. U konačnici, 'kokice' su nadvisile danski Ikast sa uvjerljivih 36:26 (18:10)

Neopterećene rezultatom, jer priliku za polufinale Lige prvaka izgubile su već ranije, rukometašice Podravke odigrale su izvrsnu utakmicu protiv danskog Ikasta u posljednjem kolu skupine I drugog kruga tog prestižnog natjecanja. Rastrčano, s puno imaginacije u napadu i sasvim solidnom obranom, 'kokice' su nadvisile suparnice i svojoj vjernoj publici podarile puno atrakcije. Cepeline je teško i izbrojati, kontranapadi su sijevali nakon svake uspješne obrane, a na kraju je publika ovacijama ispratila svoje ljubimice.

Motivacije očito nije nedostajalo domaćim djevojkama, a baš se toga pred utakmicu najviše pribojavao Zdravko Zovko. Upozoravao je da će pobjeda nad Dankinjama biti izborena uz puno truda i zalaganja, pa nije teško zaključiti da je i on prezadovoljan posljednjom utakmicom svoje momčadi u Europi.

Podravki sad predstoji daljnja borba za domaće trofeje, a nepotrebno je naglašavati da su velike favoritkinje i za osvajanje Prvenstva i Kupa. Ako budu igrale kao u Ligi prvaka, 'kokice' će opet biti nedostižne domaćoj konkurenciji.

PODRAVKA VEGETA - IKAST BRANDE 36:26 (18:10)
KOPRIVNICA. Dvorana Gimnazije F. Galovića; gledatelja 1500; suci Péter Horváth i Balasz Marton (Mađ)

Podravka: Žderić (1 obrana), Ungureanu (9 obrana), Jelčić -; Kožnjak 2, Đokić 4, Todorovska 1, Lovrak 6, Gaće 3, Franić 7(4), Šerić 2, Pasičnik 2, Bulath 2, Tatari 3, Penezić 4
Ikast: Eriksen (13 obrana), Kristensen (4 obrana); Stang 1, Noestvol 4, Sjoeberg 8(3), Aamodt 2, Hansen 6, Thorsgaard 2, Moldrup 1, Osteregaard 1, Sorensen 1

Sedmerci: Podravka 5(5), Ikast 3(3)
Isključenja: Podravka 4 minute, Ikast 4 minute