SPEKTAKL ZAJAMČEN

Kočano su potpisali! Dogovoren boksački meč stoljeća

21.02.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnih pregovora, konačno je dogovoren boksački dvoboj kojeg zaljubljenici u ovaj sport čekaju cijelo desetljeće. Floyd Mayweather (37) i Manny Pacquiao (36) borit će se u Las Vegau, 2. svibnja ove godine

Za otprilike dva i pol mjeseca, u MGM Grandu u Las Vegasu, snage će odmjeriti dva možda i najpopularnija boksača posljednjih deset godina, Mayweather i Pacquiao. Od ovog se dvoboja očekuje kako će po prodaji pay-per-viewa i gledanosti biti na samom vrhu ljestvice boksačkih mečeva, vrlo vjerojatno na mjestu broj jedan.

Oba borca izrazila su olakšanje da je meč dogovoren nakon mjeseci i mjeseci pregovora, a konačan je dogovoreno da će novac od borbe biti podijeljen u omjeru 60-40 u korist Mayweatherovog kampa, a očekuje se da će se dijeliti oko 250 milijuna dolara.

Oba su borca dakako 'nabrijani' na ovaj dvoboj, a Amerikanac nije dugo čekao kako bi poručio svome protivniku slijedeće: 'Ja sam najboljih svih vremena, a ova će borva biti samo još jedna prilika da pokažem sve svoje vještine i budem uspješan u onom činim najbolje, a to je pobjeđivanje. Manny će pokušati napraviti što je 47 prije njega već pokušalo, ali neće biti uspješan. On će biti broj 48' – rekao je američki prvak, koji dosad ima besprijekoran omjer pobjeda i poraza – u 47 borbi ostvario je jednako toliko pobjeda.

Pacquiao, koji se nakon dva poraza u 2012 vratio s posljednje tri pobjede u nizu, izjavio je: 'Velika je čast biti dio ovog povijesnog događaja. Ovu borbu ću posvetiti svim navijačima koji je iščekuju već neko vrijeme, a također se nadam da ću donijeti slavu Filipinima, kao i svim mojim Filipincima diljem svijeta' – jasan je bio Pacquiao, koji je tijekom karijere ostvario 57 pobjeda, uz pet poraza i dvije neodlučene borbe.