križevci za povijest

Kobe Bryant dobio prvi mural u Hrvatskoj, a zaigrala se i košarka na otvorenom; u svom rodnom gradu predstavio se nesuđeni NBA igrač Marko Tomas

15.07.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je tragično stradao u siječnju ove godine pri padu helikoptera, dobio je u Križevcima svoj mural

Treba reći kako je to prvi mural u Hrvatskoj posvećen američkoj košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu koji je cijelu karijeru, svih 20 NBA sezona, proveo u Los Angeles Lakersima.

Za izradu ovog sjajnog murala, koji je oduševio sve u Križevcima, zaslužni su akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn.

Osim što su Križevci postali prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio mural posvećen Kobeu Bryantu treba reći kako je zahvaljujući braći Ivanu i Marku Tomasu, koji su ostavili dubok trag u hrvatskoj košarci, organiziran i prvi službeni FIBA 3x3 turnir u uličnoj košarci u ovoj sezoni na kojem je slavila momčad Spalata koja je u finalu s 21:15 bila bolja od Crne guje.

U revijalnom dijelu zaigrao je nesuđeni NBA igrač Marko Tomas koji je u bogatoj karijeri nastupio i za Real Madrid, a na ovaj način se odužio svom rodnom gradu. Podržao je ovaj turnir po FIBA pravilima, a i njega je bez riječio ostavio mural Kobeu Bryantu. Za vrijeme kada je sve stalo zbog pandemije koronavirusa bolje nije moglo.

'Sve pohvale dečkima koji su ovo organizirali. Mural je fantastičan i sjajno se iklopio. Što je košarke 3 x3 tiče igra se puno čvršće nego sam mislio. Baš prava fizička košarka i dečki koji su osvojili turnir su igrali nevjerojatno dobro', kazao nam je Marko Tomas koji trenira u Križevcima i čeka poziv na pripreme.