to je duh olimpizma

Kninjanka je osvojila prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju, a onda fotografijom i objavom podignula Srbiju na noge

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.07.2021 18:38
  • Objavljeno 27.07.2021 u 18:38
Bionic
Reading

Tekvondašica Matea Jelić (23) jučer je za Hrvatsku osvojila prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrvatska je borkinja pokorila konkurentice u kategoriji do 67 kilograma, a sada je boravak u Tokiju iskoristila na najbolji mogući način

Matea Jelić (23) svoje je napravila! Kninjanka je za Hrvatsku osvojila prvu zlatnu medalju na ovim Igrama i sada može zasluženo uživati u doživotnoj slavi olimpijske pobjednice.

A bilo je dramatično u finalu jer Matea je samo 15 sekundi prije kraja borbe gubila 21:15 od Britanke Lauren Williams, a onda je uslijedila oluja! Tri udarca nogom u glavu i fantastična je Kninjanka uspjela doći do gotovo povijesnog preokreta i veličanstvene pobjede 25:21! I olimpijskog zlata!

  • +5
Matea Jelić - zlatna na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategorije do 67 kilograma Izvor: Profimedia / Autor: Javier SORIANO / AFP / Profimedia

'Zadnjih 14 sekundi ne mogu opisati, ja to nisam sama izvukla, ta snaga je došla od nečega većeg od mene. Svi ljudi koji su uz mene valjda su mi dali tu snagu. Jedva se čekam vratiti u Hrvatsku i proslaviti ovo zlato s dragim ljudima. To će mi biti najdraži dio svega ovoga', rekle je presretna Matea nakon borbe.

Dan kasnije dojmovi se još nisu slegli, no naša je olimpijska pobjednica iskoristila priliku te 'uhvatila' za fotografiju prvog svjetskog tenisača i jednog od najpopularnijih sportaša današnjice - Novaka Đokovića!

Srpski se tenisač spremno fotografirao s našom zlatnom olimpijkom, a Matea Jelić je tom fotografijom i objavom na društvenim mrežama doslovno zapalila i podignula Srbiju na noge.

Naime, 'tagirala' je Novaka Đokovića uz znakovite emotikone - dvije zlatne medalje! Poruka je jasna, Matea je svoje zlato već osvojila, a Novak je najveći favorit za osvajanje olimpijskog teniskog turnira. Baš je ta njena objava izazvala lavinu oduševljenja u Srbiji. To je taj duh olimpizma! Bravo, Matea!