NBA LIGA

Knicksi napokon prekinuli niz poraza

29.03.2011 u 11:14

Bionic
Reading

Iznenađenje večeri u NBA ligi priredili su košarkaši Portlanda koji u San Antoniju pobijedili domaće Spurse 100:92. Bolje se nisu proveli ni Chicago Bullsi koji su poraženi od Philadelphije. U derbiju su NY Knicksi svladali Orlando

Vodeća momčad američke profesionalne košarkaške NBA lige San Antonio Spursi upisali su četvrti uzastopni poraz, ovoga puta su izgubili na svom terenu od Portland Trail Blazersa sa 92-100.

Za ovaj poraz Spursi imaju debeli izgovor jer su igrali bez sve trojice svojih najboljih igrača, Tima Duncana, Tonyja Parkera i Emanuela Ginobilija. Čak i u takvom krnjem sastavu šest minuta prije kraja dvoboja Spursi su imali prednost 81-76, ali nisu uspjeli izdržati do kraja protiv vrlo dobrih Blazersa.

Goste je do pobjede predvodio Andre Miller sa 26 koševa, dok je George Hill ubacio 27 za Spurse.

Domaći poraz pretrpjela je i vodeća momčad Istočne konferencije, Chicago Bullsi koji su izgubili od Philadelphia 76-ersa sa 85-97. Thaddeus Young (21) bio je najbolji u ujednačenom napadu Sixersa, dok Derrick Rose (31) ovoga puta nije mogao sam osigurati pobjedu Bullsima.

Poraz Bullsa nisu uspjeli iskoristiti njihovi prvi pratitelji na Istoku, Boston Celticsi, bolji od njih su sa 107-100 bili Indiana Pacersi koji su tako zadržali osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje. Roy Hibbert (26) bio je najefikasniji kod Pacersa, a Paul Pierce (23) i Rajon Rondo (22) kod Celticsa.

Lošu večer za favorite upotpunio je porazom i Orlando Magic, bolji su sa 113-106 nakon produžetka u svom Madison Square Gardenu bili New York Knicksi koji su tako prekinuli niz od čak šest poraza zaredom. Knickse je do pobjede predvodio Carmelo Anthony (39, 10 skokova), dok je Dwight Howard (29, 18 skokova) bio najbolji u dresu Magica.

U susretu momčadi koje se još nadaju nastupu u doigravanju Charlotte Bobcatsi su u dramatičnoj završnici svladali Milwaukee Buckse sa 87-86. Bobcatsi su ostali deveti s utakmicom zaostatka za osmom Indianom, dok Bucksi sada za posljednjim mjestom koje vodi u doigravanje kasne čak tri utakmice. Stephen Jackson (18) bio je prvo ime Bobcatsa, dok su Andrew Bogut i Brandon Jennings postigli po 26 koševa za Buckse.

Washington Wizardsi ostvarili su tek drugu gostujuću pobjedu ove sezone svladavši Utah Jazz sa 100-95 nakon produžetka. Prvi izbor prošlogodišnjeg drafta John Wall ubacio je 28 poena za Wizardse, Jordan Crawford je dodao 25, dok su bolji od ostalih u momčadi Jazza bili CJ Miles (17) i Al Jefferson (15, 16 skokova).