oproštaj o kojem se govori

Klopp prvo šokirao navijače Liverpoola, pa zaplakao te ušao u povijest Premier lige

01.02.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Nakon što je Jurgen Klopp objavio da na kraju sezone napušta Liverpool to je očito dirnulo njegove igrače

Naime, u velikom engleskom derbiju Liverpool je uvjerljivo nadigrao Chelsea sa 4:1 te se tako učvrstio na vrhu Premier lige s pet bodova više od branitelja titule Manchester Cityja.

Poznato je kako se Klopp nakon gotovo devet godina u suzama oprostio od Liverpoola.

'Napuštam klub na kraju sezone. Mogu razumjeti da je ovo šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očito to mogu objasniti - ili barem pokušati objasniti. Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim momčad, volim osoblje. Volim sve. Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti...', kazao je 56-godišnji Jürgen Klopp.

Od tog šoka, kad je Klopp objavio da odlazi, nisu se oporavili navijači, ali ni igrači. Stoga je uvjerljiva pobjeda protiv Chelseaja još vrjednija.

Odmah nakon pobjede u svom je stilu trčao prema tribini s najvatrenijim navijačima Redsa i sa stisnutom šakom u zraku kao da im je poručio da idemo zajedno do kraja. Ukratko, jasno je kako je krenuo njegov spektakularan oproštaj od kola do kola, a ako uz to osvoji još jednu titulu prvaka to će zaista biti za povijest.

Svakako je već ušao u povijest kluba i postao je miljenik navijača. Stoga će suze koje je pustio prilikom svoje šokantne objave biti normalne do kraja sezone.

A navijači će do zadnjeg kola napraviti sve da ostanu na vrhu Premier lige. Zbog Kloppa prvenstveno, zbog navijača i zbog sebe. Jer to bi ostalo upisano u povijesti.

Inače, pobjeda protiv Chelseaja bila je za Kloppa jubilarna 200. pobjeda u engleskom prvenstvu.

Time je postao sedmi trener u povijesti engleske lige kojem je to uspjelo, nakon Alexa Fergusona, Arsenea Wengera, Harryja Redknappa, Josea Mourinha, Davida Moyesa i Pepa Guardiole.

No, ono po čemu je Klopp poseban je podatak kako mu je za tih 200 pobjeda trebalo 318 utakmica. Brže od njega do broja 200 stigao je samo Pep Guardiola kojem je trebalo 269 utakmica.

Standings provided by Sofascore