PREMIER LIGA

Liverpool demonstrirao moć i ponizio Chelsea; Gvardiol i Kovačić slavili sa Cityjem

31.01.2024 u 23:19

Bionic
Reading

U derbiju 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Chelsea sa 4:1 produživši niz bez ligaškog poraza na 15 kola.

Redsi su protiv Bluesa ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu, te sedmu u zadnjih devet kola, produživši niz bez ligaškog poraza na 15 susreta. Posljednji poraz Liverpool je doživio u rujnu prošle godine na gostovanju kod Tottenhama (1:2). Potom je u 15 kola ostvario deset pobjeda i pet neodlučenih susreta.

Liverpool je poveo u 24. minuti golom Dioga Jote, a u 39. je Conor Bradley povisio na 2:0. U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je imao i jedanaesterac, no Darwin Nunez je pogodio stativu. Korak bliže pobjedi momčad Jürgena Kloppa stigla je u 65. minuti, kada je Dominik Szoboszlai lijepo pogodio glavom na sjajan ubačaj Bradleyja.

Londonski sastav je smanjio u 71. minuti golom Christophera Nkunkua, međutim Liverpool je brzo uzvratio, u 79. minuti Luis Diaz je pogodio za 4:1. Poraz Chelsea je mogao biti i daleko teži jer je Nunez osim što je iz kaznenog udarca pogodio stativu, tijekom utakmice još dva puta gađao okvir gola, u osmoj i 75. minuti.

Aktualni engleski prvak Manchester City nije imao problema protiv jednog od najvećih kandidata za ispadanje Burnleyja slavivši sa 3:1. Julian Alavrez s dva gola (16, 22) i Rodri (46) bili su dovoljni za slavlje Građana. U sudačkoj nadoknadi gosti su tek ublažili poraz golom Ameena Al Dakhila.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za City, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 87. minuti umjesto Rodrija. U momčad Cityja vratio se oporavljeni Erling Haaland ušavši u igru u 71. minuti, ali se nije uspio upisati među strijelce.

Tri boda je dohvatio i Tottenham pobjedom 3:2 protiv Brentforda. Gosti su poveli u 15. minuti golom Neala Maupayja i do kraja poluvremena obranili vodstvo.

Međutim, u prvih 11 minuta nastavka Tottenham je uzvratio s tri gola u nizu, a strijelci su bili Destiny Udogie (48), Brennan Johnson (49) i Richarlison (56). Brentford je do kraja smanjio u 67. minuti golom Ivana Toneyja.