CHELSEA SE PROVUKAO

Klasnić debitirao, osveta Emmanuela Adebayora

12.09.2009 u 18:40

Bionic
Reading

U susretu petog kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio Arsenal 4:2 te i dalje ima maksimalan učinak u prvenstvu

Pogotke za City, koji ima utakmicu manje, postigli su Almunia (20-autogol), Bellamy (74), Adebayor (80) i Wright-Phillips (84), dok su strijelci za 'topnike' bili Van Persie (62) i Rosicky (88). Napadač hrvatske vrste Eduardo igrao je za Arsenal posljednjih 13 minuta utakmice.

Gol i provokacija Adebayora

Junak susreta bio je togoanski napadač Emmanuel Adebayor koji je ovoga ljeta Arsenalov dres zamijenio Cityjevim, nakon puno buke i disonantnih tonova. Adebayor je posljednjih dana odapinjao verbalne strelice prema bivšim suigračima i navijačima i bilo je jasno da će večeras voditi svoju malu privatnu bitku. Zabio je, probijao obranu topnika, spasio gol čisteći loptu s crte te je u dva navrata pokazao koliko ne voli Arsenal. Prvi put kada je namjerno nogom udario Robina Van Persieja i raskvario mu lice, što sudac nije vidio, i drugi puta kada je nakon gola prosprintao čitav teren da bi uklizao pred gostujuće navijače. Njegovi ga nisu zanimali. Stvarno 'čudna biljka'.

Maksimalan učinak ima i Chelsea koji je na gostovanju pobijedio Stoke 2:1, a pobjednički pogodak za 'bluese' postigao je Malouda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je poveo u 32. minuti golom Diagne-Fayea, a izjednačio je Drogba (45+3).

Blackburn je pobijedio Wolverhampton 3:1 uz pogotke Dioufa (19), Robertsa (57) i Dunna (64), dok je strijelac za goste bio Maierhofer (88). Nikola Kalinić nije nastupio za Blackburn.

Bolton je u dramatičnom ogledu na gostovanju slavio protiv Portsmoutha 3:2, a golove za pobjednički sastav postigli su Cohen (14), Taylor (42-11m) i Cahill (90). Strijelci za Pompey bili su Kaboul (26) i Boateng (65). Ivan Klasnić je debitirao u dresu Boltona, igrao je od 71. minute utakmice. Liverpool je uz tri pogotka Yossija Benayouna s lakoćom na Anfieldu slavio protiv Burnleya s konačnih 4:0.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 15 bodova, ispred Tottenhama i Manchester Citya koji imaju po 12 bodova, ali i utakmicu manje. Liverpool je četvrti s devet bodova, dok je na samom začelju Portsmouth s pet uzastopnih poraza.