'UNIŠTIO MI JE UTRKU!'

Kimijev suludi manevar loše završio: Bilo mi je svejedno!

25.05.2014 u 19:59

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen tvrdi da mu je Max Chilton upropastio Veliku nagradu Monaka, a za manevar u samoj završnici koji je doveo do sudara s Magnussenom priznaje da mu ishod nije bio bitan...

Finski 34-godišnji vozač konačno je na jednoj stazio bio brži od timskog kolege Fernanda Alonsa, ali opet nije uspio završiti ispred njega. Naime, dok je sigurno držao treće mjesto, Max Chilton mu je oštetio stražnju gumu dok se pokušavao probiti ispred njega i pod sigurnosnim automobilom vratiti u isti krug s vodećima.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

'Uspio mi je iz nekog razloga oštetiti zadnju gumu. Ne znam što je očekivao, da mu se maknem u tako uskom zavoju. Mislim da uopće nije mislio. Uništio mi je utrku i nakon toga je sve bilo gotovo. Bio sam u dobroj poziciji, imao brzinu i opet ništa,' razočarano je zaključio Kimi Raikkonen

U nastavku utrke pao je na pozicije od osmog do desetog mjesta, a onda u samoj završnici pokušao proći Magnussena tamo gdje nije bilo mjesta. Obojica su završili u ogradi. Za taj je manevar kasnije dobio upozorenje od sudaca, ali prošao je bez konkretne kazne.

'Otišao sam u lijevo i pokušao ga preći preko rubnika, ali nisam uspio proći zavoj. Morao sam ubaciti u rikverc. Nisam ga udario sve dok nisam išao prema nazad, jer je bio iza mene. No, bilo mi je svejedno. Osmo, deseto ili 11. mjesto, nema velike razlike,' zaključio je Iceman u svom stilu.


Velika nagrada Monaka, rezultati:

1. Rosberg (Mercedes) 1h49:27.661
2. Hamilton (Mercedes) +9.200
3. Ricciardo (Red Bull) +9.600
4. Alonso (Ferrari) +32.400
5. Hülkenberg (Force India) +103.600
6. Button (McLaren) +1 krug
7. Massa (Williams) +1 krug
8. Grosjean (Lotus) +1 krug
9. Bianchi (Marussia) +1 krug
10. Magnussen (McLaren) +1 krug...

Ukupan redoslijed vozača:

1. Rosberg 122 boda
2. Hamilton 118
3. Alonso 61
4. Ricciardo 54
5. Hülkenberg 47

Ukupan redoslijed konstruktora:

1. Mercedes 240 bodova
2. Red Bull 99
3. Ferrari 78
4. Force India 67
5. McLaren 52

Sve sažetke pogledajte ovdje