FINAC NEZADOVOLJAN

Kimi nakon opasne nesreće popljuvao Pirellijeve kišne gume!

16.11.2016 u 18:15

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen ostao je bez potencijalnog mjesta na postolju na Velikoj nagradi Brazila zahvaljujući opasnoj nesreći na startno-ciljnoj ravnini pri kojoj ništa nije mogao učiniti i smatra da su veliki problem na kišnim utrkama Pirellijeve gume koje vozači danas imaju na raspolaganju...

Finski 37-godišnji veteran odlično je vozio ove nedjelje na stazi Interlagos, sve dok se odjednom nije zabio u ogradu na startno-ciljnoj ravnini, u izuzetno teškim uvjetima nastalima zahvaljujući kiši koja je neprestano padala.

Raikkonen može biti sretan što ga niti jedan od jurećih bolida nije pogodio nakon što se okrenuo u suprotnom smjeru, no i nezadovoljan jer nije apsolutno ništa mogao učiniti da se spasi od sudara, jer bolid se jednostavno prestao držati tla u trenutku samog incidenta.

'Prije 12 godina gume su se u Formuli 1 mogle nositi s ovakvim situacijama i nije bilo sličnih problema,' izjavio je Kimi Raikkonen nakon utrke koji upozorava na 'akvaplaning', pojavu koja se događa kad vozilo zbog stajaće vode izgubi kontakt sa cestom i slijedi proklizavanje kotača i onemogućavanje reagiranja upravljača.

Koliko je to opasna pojava dokaz je nesreća Romaina Grosjeana koji je svoj nastup u Brazilu završio zabivši se u zid i prije samog početka utrke.

'Stajaća voda je bila problem na mjestima na kojima se nisam nadao da će biti i baš ništa se nije moglo učiniti,' objasnio je Raikkonen, a na sličan način poput njega utrku su još završili spomenuti Grosjean, lokalni junak Felipe Massa te Šveđanin Magnus Ericsson, a čak je i Max Verstappen koji se najbolje snalazio na stazi bio jako blizu sam postati žrtva 'akvaplaninga'.