BREAK KAO LIJEK

Karlović u dvoboju tornjeva traži desetu u nizu

07.04.2011 u 11:06

Bionic
Reading

Ivo Karlović je ponovno pokazao kako mu odgovara zemljana podloga u Houstonu gdje je noćas upisao devetu pobjedu u nizu. U borbi za polufinale ga čeka drugi najviši tenisač na touru i rekorder po broju asova John Isner

Iako je Isner trenutačno daleko bolje rangiran (29, a Karlović je 174. igrač na svijetu), jasno je da je uzrok tome duga Ivina pauza zbog ozljede. Dapače, Karlović je ovaj turnir osvojio 2007, a sada se prvi put vratio i kroz kvalifikacije do četvrtfinala nanizao novih pet pobjeda.

'Očito se Ivo osjeća vrlo ugodno ovdje, prilično lako je svladao pet protivnika i jasno je da će biti strašno teško. Ključ je, neću vas iznenaditi, da netko napravi break, a ako ih ne bude, odlučit će trenutak inspiracije u velikim poenima u 13. igrama', kaže Isner koji je u maratonu protiv Mahuta srušio Karlovićev svjetski rekord po broju asova.

Premda se igra na zemljanoj podlozi, jasno je da će najrazorniji serveri današnjice publici prirediti festival asova i winnera, a ako Ivo upiše i desetu pobjedu u nizu u gradu NASA-e, zaradit će pomak od 40-ak mjesta na ATP ljestvici. I tako je tek pitanje vremena kada će se vratiti među najboljih 100, pa i više, a ako ponovno osvoji ovaj turnir, to će mu uspjeti već ovoga tjedna.

Do sada su dvojica najviših tenisača u povijesti igre međusobno igrala dva puta. Karlović ima pobjedu iz New Havena prije tri godine, a Isner je uzvratio lani u Memphisu. Ovo će im biti prvi ogled na zemlji.