PREKO MARINKA DO MILOŠA

Karlović izborio serverski derbi s Raonicem

26.09.2012 u 09:22

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović autoritativno je otvorio nastup na ATP turniru u Bangkoku. U meču 1. kola lako je pobijedio australskog tenisača Marinka Matosevica sa 6-3, 6-4

Bio je to treći međusobni meč ove dvojice tenisača. Premijerni je 2011. godine u Indian Wellsu dobio Karlović, u tri seta, ali je Matosevic kontrirao ove godine pobjedom u dva seta, u Delray Beachu.

Ovom prilikom je Karlović potpuno dominirao osim startnog breaka kojeg je napravio Matosevic, 57. igrač na svijetu. No, to je bila jedina break-šansa i jedini break u meču Matosevica.

Sve ostalo je prošlo u dominaciji Karlovića koji je osvojio 82 poena nakon drugog servisa (27 od 33). Imao je i devet aseva, ali je bitno reći da je odlično igrao na suparnički servis što mu je donijelo tri break-lopte. I sve je tri iskoristio.

U prvom je setu vrlo brzo vratio break zaostatka, a kod 4-3 je došao i do drugog koju je Karloviću donio prvi set. U drugom je kod 2-2 slomio suparnika, te je do kraja mirno servirao i potvrdio pobjedu, u meču koji je trajao jedan sat i 13 minuta.

Idući Karlovićev suparnik je treći nositelj, 21-godišnji Kanađanin Milos Raonic. Ova dva sjajna servera još nisu igrala međusobno u karijeri.

ATP Bangkok, 1. kolo:

Karlović - Matosevic 6-3, 6-4