NEDJELJA, 20.45 SATI

Kapetan Walesa hvalio je Hrvatsku; želi li 'uspavati' Modrića i ekipu?

14.10.2023 u 17:59

Bionic
Reading

Velšani se s puno optimizma pripremaju za nedjeljnu utakmicu protiv Hrvatske. I njihove su ambicije plasirati se na Euro 2024, a da bi ostali u igri za taj uspjeh, moraju pobijediti Dalićevu vrstu. Evo razmišljanja velškog kapetana Bena Daviesa

Osim oizbornika Roberta Pagea, u subotu je pred novinare stigao i velški kapetan Ben Davies, branič Tottenhama koji je vrpcu preuzeo od odsutnog Aarona Ramseya. Dao je podršku izborniku, kojem su zaprijetili otkazom ako u nedjelju Wales ne pobjedi Hrvatsku.

'Nisam iznenađen, to je nogomet. Nisam ni zabrinut jer imamo odličnog izbornika i stožer, vrlo smo složna ekipa, sve je pod kontrolom. Djelujemo zajedno i vjerujemo u uspjeh. Igramo veliku utakmicu i o tome trebamo pričati. Jako sam sretan što igram za Wales tako velike susreta i što smo bili na najvećim natjecanjima. Uživamo. Izbornik ima našu lojalnost i potporu', rekao je Davies, a prenose Sportske novosti.

Hvalio je Hrvatsku.

'Koliko joj god igrača nedostaje ima kvalitetu. Tri su pobjede naš cilj, ali to su tri velike utakmice, prva s Hrvatskom koja je i dalje momčad svjetske klase. Imamo veliki respekt, ali vjerujemo u dobar rezultat'.

Na pitanje kako će njihovi mladići protiv Modrića, kazao je:

'Neka igraju bez straha, iza njih smo kao kolege, treneri, svi, neka igraju sa samopouzdanjem, nismo na terenu individualci nego kolektiv. Kad je teško zajedno smo, to smo mi – momčad'.

Velški novinari najavili su kao suprotnost njihova 19-godišnjeg veznjaka Jordana Jamesa iz Birminghama i Modrića. Na to je Davies kazao:

'Siguran sam da će Jordan dati najbolje od sebe, ali ništa neće moći sam. Svi moramo igrati. Hrvatska nema samo Modrića, zajedno s Kovačićem i Brozovićem čini trojac svjetskih klasa. To da moraju dobiti potporu vrijedi i za napadače, pogotovo Kieffera Moorea'.