ŽELI POBJEDU

Velški izbornik uočio hrvatske probleme i podsjetio nas na bolan poraz od Turske

14.10.2023 u 17:39

Bionic
Reading

Hrvatska je nakon poraza od Turske pred novim izazovom. U nedjelju u Cardiffu traži pobjedu, ali tražit će je i domaćini. Posebno motoviran bit će izbornik Robert Page, kojem je izvršni direktor velškog nogometnog saveza Noel Mooney zaprijetio otkazom ako ne izbori kontinentalnu završnicu u Njemačkoj.

'Apsolutno sam dobro raspoložen. Zašto ne bih bio? S Gibraltarom smo u prijateljskoj utakmici napravili odličan posao i sjajno najavili Hrvatsku. Mooneyeva izjava? Ne raspravljam sa šefovima, neću odgovarati na špekulacije, moj fokus je na Euru, kao što je prethodno bio na Svjetskom prvenstvu na kojem smo igrali. U međuvremenu smo izgubili neke igrače kao što je bio Bale, uključili smo mlade, gledao sam U-21 reprezentaciju dan ranije koja je igrala jako dobro u Pragu', govorio je Page, čiju izjavu prenose Sportske novosti, pa na pitanje je li frustriran da uoči presudnog dvoboja nema podršku nego sumnje, čak i najave 'giljotine'?

'Nisam frustriran, ali tražim više respekta. Ne radim velike planove za budućnost, trudim se činiti stvari najbolje kako znam'.

No, teško je vjerovati da ga ne peče jer od njega se traži da baci na koljena svjetsku broncu, Armeniju i Tursku za kraj.

'Osjećam se frustrirano jedino koliko imamo bodova i što moramo dobiti sve do kraja za prolaz. Ekipa je iza mene, stožer također, u momčadi vlada zajedništvo. Istina je da smo u lipnju izgubili od Armenije i od Turske, ali zar Turska nije svladala Hrvatsku? Nikoga danas nije lako pobijediti'.

'Nisam nimalo zabrinut, a jasno je da nam trebaju bodovi. U nogometu nema velikih iznenađenje, pa to nije ni što je Hrvatska izgubila od Turske. Fokusirano smo samo na jedno – tri boda u nedjelju. Idemo po njih'.

U čemu traži šansu?

'Svi znamo za Luku Modrića i kakva je njegova klasa, nije tajna da Hrvati imaju vezni red kakav možda nema nitko, da su to trojica igrača svjetske kvalitete. No, niti oni, kao ni mi, nisu kompletni, nedostaju im tri, četiri nogometaša u napadu, a vidim da im obrana nije bila prava, da je igrala slabije nego inače. Jaki su u pasu, svjesni smo da će to biti teška utakmica'.

Očekuje veliku podršku s tribina...

'Jako nam je bitna. Rekao sam već da je atmosferu na Cardiff City stadionu čudesna, fantastično je što ćemo ponovno imati takav vjetar u leđa. Vrlo sam pozitivan, od rujna igramo kvalitetno, nismo dobili gol posljednja tri nastupa, bili smo disciplinirani, želim to vidjeti s Hrvatskom. Volio bih da ponovno ne primimo pogodak. Moja je poruka navijačima – budite uz momčad sto posto, kao i uvijek. Samopouzdanje nam je sada veće, moramo biti organizirani, ali treba nam i sreće, štete što neki igrači nemaju veću minutažu u klubu, no to je različito, kako kod koga. Jedino o čemu razmišljam je maksimalan učinak'.