PRORADIO INAT

Joško Gvardiol kratko i jasno odgovorio na kritike Tomislava Ivkovića

14.10.2023 u 17:06

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak je u Osijeku doživjela poraz 1:0 od Turske, te si otežala put prema završnom turniru eurospkog prvenstva, kojem je sljedeće godine domaćin Njemačka.

Osim što je Hrvatska izgubila, niti igra protiv Turske nije bila na očekivanom nivou. No, igrači ne bježe od toga, već su i sami svjesni da je ta izvedba bila loša.

Prema dosad najskupljem braniču u povijesti, našem Jošku Gvardiolu, vrlo direktan bio je bivši golman Tomislav Ivković, koji je u studiju HTV-a rekao sljedeće.

'Gvardiol je vrhunski igrač, ali to je slijepa ulica, ne može on uzeti loptu pa ide, ide, ide i onda se zabije u zid i odigra zadnji pas koji je problematičan i teško ga je primiti. Onda on ispada i otvara protivniku prostor. Gvardiol mora igrati jednostavnije i svrsishodnije za ekipu, svi mi znamo da je on sjajan igrač. Ne mora nam stalno pokazivati da zna', istaknuo je Ivković.

Ta je kritika očito stigla i do Gvardiola, koji je jednom rečenicom odgovorio Ivkoviću, ali i ostalima koji razmišljaju isto.

'Jedna utakmica nas ne određuje', napisao je stoper Manchester Cityja.