VELIKI PRELAZAK

Kapetan Hrvatske napustio Barcu i potpisao za...

19.06.2016 u 10:55

Bionic
Reading

Rukometni klub Barcelona raskinuo je ugovor s hrvatskim reprezentativcem Markom Kopljarom koji će karijeru nastaviti u mađarskom Veszpremu, objavila su dva kluba na svojim internetskim stranicama

Kopljar, 30-godišnji desni vanjski igrač, došao je u Barcelonu prošlo ljeto iz francuskog PSG-a te je imao ugovor do 30.lipnja 2018. godine. Katalonski klub je raskinuo ugovor dvije godine prije njegovog isteka ne navodeći razlog.

Hrvatski reprezentativac je u španjolskom prvenstvu odigrao 21 utakmicu i zabio 45 golova dok je u Ligi prvaka sudjelovao u 13 susreta zabivši 12 pogodaka. Tijekom jednogodišnjeg boravka u Barceloni osvojio je pet titula, a izostao je jedino naslov prvaka Europe budući da je u četvrtfinalu Lige prvaka bio bolji njemački Kiel.

Španjolska novinska agencija EFE piše kako Kopljar nije imao briljantnu sezonu te da se nije prilagodio sustavu trenera Xavi Pascuala. U veljači je pak ozlijedio lijevo koljeno te je bio izvan parketa šest tjedana.

Mađarska momčad će iduće sezone na poziciji desnog vanjskog imati Marka Kopljara, Laszla Nagya i Gabora Ancsina.

Veszprem, koji je ove sezone poražen u finalu Lige prvaka od poljskog Kielcea, potpisao je ugovor s Kopljarom na dvije godine.

'Marko je došao sretan, nalazi se u naponu snage te najboljim godinama', izjavio je sportski direktor Veszprema Nikola Eklemović.

Kopljar će ondje igrati s trojicom Hrvata - Ivanom Sliškovićem, Mirkom Alilovićem i Renatom Sulićem. Sulić je uzeo mađarsko državljanstvo, izvijestio je klub.