MIRIŠE NA PROMJENE

Kaos oko Luke Dončića postaje sve ozbiljniji; ceh će platiti srpske legende, a što mu je tek dobacio trener Kingsa...

13.02.2020 u 18:12

Bionic
Reading

Luka Dončić rastura u Dallas Mavericksima, ovoga puta je bio najbolji protiv Sacramento Kingsa, a mladi Slovenac mogao bi biti neizravni krivac za neke otkaze u NBA ligi

Dallas Mavericksi, u čije se redove vratio Luka Dončić, kod kuće su sa 130:111 bili bolji od Sacramento Kingsa. Slovenski košarkaš opet je briljirao sa 33 poena uz šut 10-18, a dodao je još i 12 skokova te osam asistencija.

Trenera Kingsa Lukea Waltona očigledno je toliko naljutila dobira igra mladog igrača da je izgubio kontrolu te je svojim postupkom pokazao da smatra da Dončić kod sudaca ima povlašteni tretman.

'Hej, Luka, učini mi uslugu i daj mu autogram nakon utakmice. Tvoj je fan, tvoj fan', vikao je ljutiti strateg gostiju u trećoj četvrtini, a suci njegovu primjedbu nisu dobro prihvatili te je dobio tehničku pogrešku.

Znaimljivo je da Dončić uvijek pruža izvanredne partije protiv Sacramenta koji su ga propustili izabrati kao drugi pick na draftu, a Slovenac im iz utakmice u utakmicu pokazuje kako su pogriješili.

Pogrešku izgleda da shvaćaju i glavni ljudi kluba Sacramento Kingsa. Tako američki mediji špekuliraju kako bi generalni menadžer Vlade Divac uskoro mogao dobiti otkaz.

Podsjećamo, Divac je 2018. umjesto Dončića izabrao Marvina Bagleyja III, a zajedno bi s Divcem trebao kofere spakirati još jedan legendarni srpski košarkaš Predrag Stojaković koji mu je pomoćnik.

Kingsi su se u vezi cijele situacije zbog toga oglasili priopćenjem:

'Razumijemo frustracije navijača. Ne ide kako smo zamislili. No Vlade Divac ima naše puno povjerenje i vjerujemo da može složiti momčad koja će pobjeđivati.'

No svi znamo da se u NBA ligi sve mijenja preko noći...