smiruju situaciju

Zbog vijesti o otkazivanju Olimpijskih igara u Tokiju oglasio se direktor: Svijetom kruži gomila neodgovornih laži

13.02.2020 u 11:40

Bionic
Reading

Direktor Olimpijskih igara u Tokiju 2020 Yoshiro Mori demantirao je pisanje nekih medija da će se najveći sportski događaj ove godine otkazati zbog prijetnje od koronavirusa. Situacija je daleko od idealne, ali iz Japana smiruju situaciju

Kao što je već duže vrijeme poznato 32. po redu Olimpijske igre održat će se u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020. godine, a očekuje se kako će sudjelovati više od 11 tisuća sportaša iz 206 zemalja. Svakako je riječ o najvećem sportskom događaju godine.

>> Totalni cirkus u Kini zbog utrke Formule 1; zbog epidemije koronavirusa i sve većeg broja umrlih sve se otkazuje!

No, nakon što su širom Azije otkazana velika međunarodna sportska natjecanja nisu više 100% sigurne niti Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Podsjetimo, otkazane su olimpijske kvalifikacije u košarci i boksu, koje su se trebale održati u Kini, kao i VN Kine u Formuli 1 koja se trebala održati u Šangaju sredinom travnja.

Prema dostupnim podacima od koronavirusa je oboljelo oko 60.000 ljudi, a umrlo ih je 1355.

'Nakon pojave koronavirusa svijetom kruži gomila neodgovornih laži, a jedna od njih je i ta da se Olimpijske igre neće održati. Jasno poručujemo da nismo ni razmišljali o toj mogućnosti', kazao je Mori 162 dana prije početka Igara.

Japanska vlada pod udarom je medija jer je neuspješno pokušala zaustaviti koronavirus da prodre na japansko tlo, a gradonačelnica Tokija Yuriko Koike najavljuje temeljite za zaštitu zdravlja ljudi na OI.

Nema sumnje kako će u Japanu napraviti sve kako bi se Olimpijske igre održale, ali s druge strane svjesni su kako bi se koronavirus mogao proširiti.