SUMNJIVI PENALI

Kaos na Gold Cupu; bijesni Panamci ganjali suca!

23.07.2015 u 16:32

Bionic
Reading

U finalu Concacaf Gold Cupa, prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, igrat će Jamajka i Meksiko

Jamajčani su šokirali branitelje naslova Sjedinjene Američke Države u Atlanti s 2:1. Mattocks ih je doveo u vodstvo u 30., a pet minuta kasnije zabio je Barnes. Bradley je smanjio zaostatak u 47. minuti, no dalje nije išlo. Jamajci će to biti prvo finale u povijesti ovog natjecanja.

U drugom polufinalu bio je pravi kaos. Meksiko je igrao protiv Paname od 24 minute s igračem više, Tejada je dobio izravni crveni karton jer je namjerno rukom išao u lice braniča. Panama je povela usprkos brojčanom manjku. Torres je bio strijelac u 56. minuti.

U završnici su sombrerosi' dobili sudački poguranac, isto kao u prethodnoj četvrtfinalnoj utakmici kada su imali sumnjivi penal u 124. minuti.

Sada je djelitelj pravde pokazao na bijelu točku u posljednjim minutama drugog poluvremena. Torres je pao na travnjak i pritom nenamjerno nekontrolirano dotaknuo loptu rukom, a sudac Geiger kao da je jedva dočekao. Guardado je bio siguran za 1:1, a njegovom golu prethodio je prekid od desetak minuta, jer Panamci nisu željeli nastaviti igru. Bilo je i naguravanja s meksičkim nogometašima.

U sudačkoj nadoknadi nakon jednog duela tijelom u 104. minuti novi kazneni udarac za Meksiko, Guardado je opet pogodio za 2:1 i prolaz svoje reprezentacije, dok su igrači i stručni stožer Paname poslije susreta lovili suca te su ga morali spašavati redari.

Cijela utakmica
Prvi penal za Meksiko