PREKINUT PROMET

Kaos na autocesti: Huliganski obračun Torcide i BBB-a!

11.02.2015 u 14:13

Bionic
Reading

Na četvrtfinalnu utakmicu hrvatskog nogometnog kupa između četvrtoligaša Vinogradara i splitskog Hajduka očekivano je put Jastrebarskog pored Zagreba, prema igralištu Mladina, krenula i Torcida. Međutim, po tko zna koji puta njihov put u smjeru Zagreba nije prošao bez incidenta jer su se fizički obračunali s predstavnicima Bad Blue Boysa

Kako doznajemo iza 13 sati nedaleko Karlovca u smjeru Zagreba stiglo je do tučnjave između navijača Torcide i članova Bad Blue Boysa koji su krenuli put Pule na kup utakmicu Istre i Dinama (17:00). Oko desetak kombija splitskih oznaka stajalo je uz cestu i ubrzo je nastao kaos.

Ubrzo je prema mjestu sukoba krenula i policija, a zbog nereda na auto-cesti došlo je do potpunog prekida u prometu dok na mjesto obračuna nije stigla policija.

Očevici koji su vidjeli tučnjavu govore kako je pedesetak huligana pretrčavalo auto-cestu kako bi se fizički obračunali s drugom skupinom huligana. Opća tučnjava šokirala je ljude koji su se zatekli na putu iz smjera Dalmacije i Rijeke.

'Potpuno su zaustavili promet, kamioni su napravili kolonu... Dvadesetak navijača, možda i njih pedesetak, trčalo je s jedne na drugu stranu auto-ceste. Bilo je grozno, a neki su i ležali na cesti ozljeđeni. Letjeli su neki predmeti po zraku, a dobro se moglo vidjeti kako su sjevale šake. Bilo je i cipelarenja! Tko je prvi počeo teško je reći. Uz cestu smo vidjeli kombi splitskih oznaka i nekoliko automobila', rekla nam je jedna zgrožena vozačica.

Je li riječ o tzv. sačekuši ili u unaprijed dogovorenoj tučnjavi, što ne bi bilo prvi puta, nije poznato (navodno je Torcida pripremila sačekušu, ali su ih BBB-i nadmudrili!). Kako doznajemo oko 80 pripadnika BBB-a potuklo se sa oko 150 pripadnika Torcide. Policija je stigla tek pred kraj i velik broj navijača je priveden. Ima i ozlijeđenih...

'Policija je zaprimila dojavu o sukobu na autocesti Rijeka - Zagreb u smjeru Zagreba. Policijsko postupanje je u tijeku i to je sve što vam za sada mogu reći', kazala je za Jutarnji list Senka Staroveški, policijska službenica u odnosima s javnošću Policijske uprave Karlovačke.

Nema sumnje kako će zbog ovog incidenta mjere na utakmici koja započinje u 15:00 sati biti podignute na višu razinu kako se ne bi dogodio incident kao prije nekoliko godina u Zelini kada je došlo do opće tučnjave pripadnika Torcide s policijom.