DOBIVA BROJNE POHVALE

Kakve riječi na račun Alena Halilovića: Sljedeće sezone neće igrati za nas...

07.03.2024 u 07:58

Bionic
Reading

Nekad velika Dinamova uzdanica, danas 27-godišnji Alen Halilović, koji je kao dječak privlačio pozornost ljubitelja nogometa, nakon dosta lutanja ove se sezone skrasio u nizozemskom prvoligašu Fortuni Sittard

Prije deset godina Halilović je napustio Dinamo te je u transferu vrijednom pet milijuna eura potpisao za Barcelonu. Uspoređivali su ga s Lukom Modrićem, a Barca nije oklijevala platiti u to vrijeme velik iznos novca koji je tražio Dinamo.

Talentirani Halilović bio je investicija za budućnost, s obzirom na to da je ideja bila da se negdje kali dvije godine i onda bi bio promaknut u prvu momčad. Iako je bio odličan i u Sportingu iz Gijona, potom i u Las Palmasu, u Barceloni su na njega 'zaboravili'.

Uslijedila su brojna lutanja, boravio je u Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Nizozemskoj i Engleskoj, ali ove sezone vratio se u Nizozemsku i odlično se snašao u klubu iz najjačeg ranga - Fortuni iz Sittarda.

Međutim Americo Branco, sportski direktor nizozemskog kluba, ne vjeruje da će Halilović još dugo biti član Fortune.

'Ugovor mu je automatski produžen na dvije godine zbog određenog broja odigranih utakmica, ali mislim da sljedeće sezone više neće igrati za nas. Cilj mu je na ljeto otići u jaču ligu i mislim da će u tome uspjeti jer postoji interes za njegove usluge. Iskreno, očekivao sam nešto više od njega, ali istina je da u proteklih sedam godina nije odigrao puno utakmica. Njegov odnos prema radu je savršen, ali je njegova učinkovitost na terenu mogla bi biti i veća', objasnio je za Branco za nizozemski portal Voetbal International.

Halilović je do sada upisao 24 prvenstvena nastupa (op.a., plus još tri u kupu) i zabio četiri gola. U prvenstvu je dodao dvije asistencije te je bio strijelac i gola u kupu.

Hrvatski veznjak se još uvijek smatra relativno mladim nogometašem te ima vremena spasiti karijeru. U Nizozemskoj je uspio igrati u kontinuitetu, dobivao je i vrhunske ocjene te brojne pohvale. I zato ne treba čuditi ako Halilović uistinu napusti Eredivisie.