BRILJIRA U EREDIVISIEju

Nizozemci svjedoče čudesnom preporodu Alena Halilovića

11.12.2023 u 09:32

Bionic
Reading

S obzirom na velik broj hrvatskih reprezentativaca u nizozemskoj ligi Eredivisie, a igraju trojica (Ivanušec, Sosa, Šutalo), s time da je još jedan bio na pretpozivu (Medić), ona je itekako zanimljiva i hrvatskim navijačima. No pomalo ispod radara prolaze igre Alena Halilovića, a on od svih spomenutih ima najveću minutažu i najbolje ocjene

Fortuna Sittard u nedjelju je stigla do pete pobjede u 15 kola nizozemske lige, koja se 'ugurala' i u europskih Top 5 liga.

Ovaj maleni klub odlično stoji u prvenstvu, u gornjem je dijelu tablice, a velike zasluge za dobre prezentacije pripadaju i 27-godišnjem Alenu Haliloviću, koji je očito pronašao sredinu u kojoj uživa, u kojoj ga respektiraju i u kojoj prezentira ono što je najavljivao još kao Dinamov klinac.

No ta je priča ispričana već bezbroj puta, vjerojatno se i Halilović kaje za neke poteze u karijeri.

Uglavnom, šuti i radi, što mu je jedino i preostalo. A za svoju izvedbu u okršaju protiv Waalwijka opet je izabran u idealnu momčad kola.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

I nije mu to prvi put ove sezone. Taj je status zaslužio i igrama protiv Volendama, Heraclesa i Ajaxa. Također, prema statistikama, od svih veznjaka ove jake lige najbolji je dribler.

Standings provided by Sofascore