to je takav sport

Kakve riječi bivšeg potpredsjednika Mercedesa prema njemačkoj momčadi u Formuli 1: Max je poseban, sra... se događaju, zašutite!

16.12.2021 u 11:18

Bionic
Reading

Bivši potpredsjednik Mercedesa u Formuli 1 Norbert Haug udario je po svojoj bivšoj momčadi zbog ponašanja nakon što je naslov u pojedinačnoj konkurenciji pripao Maxu Verstappenu (Red Bull)

Mercedes je došao do osme titule u konkurenciji konstruktora, ali njihov prvi vozač Lewis Hamilton ostao je bez rekordnog osmog naslova u zadnjem krugu utrke u Abu Dhabiju. Britancu je presudio Safety Car i odluke direktora utrka Michaela Masija u završnici zadnjeg Grand Prixa sezone.

IZ Mercedesa su uputili dva protesta FIA-i, smatraju da su prevareni i da je pobjeda trebala pripasti Hamiltonu, a ne Verstappenu, ali su odbijeni. Nakon toga najavili su i žalbu (kasnije je i povukli), a nekadašnji potpredsjednik njihove momčadi jasno je objasnio da to nije bio pravi način.

'Možete samo reći da se sranje događa. Razumijem da ponekad poludiš. Ne znam što bi bilo da je završilo na drugačiji način. Obožavatelji to ne žele gledati. Radi se o tome da morate ostati veliki i zašutjeti. Ni meni nije uvijek bilo lako', rekao je Haug za ServusTV te je dodao:

  • +9
Slavlje Maxa Verstappena Izvor: EPA / Autor: Ali Haider

'Jasno je kako to proizlazi iz emocija. Svi su znali da će biti teško kada dođe Safety Car. Što god učinili, postaje problematično. Tada, naravno, ljutnja izlazi na vidjelo. Ne činite ništa loše i još uvijek gubite. Ali ne može se zaboraviti da je to bila uzbudljiva sezona. Motosport te trenira na način da moraš prihvatiti takve poraze. Poznajem osjećaj gubitka svjetskog naslova za jedan bod između dva vozača. Ova bol se javlja pet dana kasnije.'

Dotakao se i prvaka Maxa Verstappena…

'Max je poseban. Vidio sam Verstappena prije mnogo godina u Monacu i da su mu gume odmah zagrijale na mokroj stazi. Ima nešto posebno u tome, tako je bilo i s Kimijem Raikkonenom. Kod Kimija su vremena krugova uvijek bila zelena u takvoj fazi - uvijek je bilo povećanja brzine.'