LUDA NOĆ

Prvi čovjek Mercedesa divlje partijao u Abu Dhabiju nakon što je Lewis Hamilton ostao bez rekordne titule; procurile fotografije...

14.12.2021 u 09:21

Bionic
Reading

Toto Wolff, prvi čovjek Mercedesa u Formuli 1, nije dugo tugovao što Lewis Hamilton nije osvojio osmi naslov prvaka, nego je partijao u Abu Dhabiju

Austrijanac, koji je suvlasnik njemačke momčadi u F1, teško se mirio s porazom Hamiltona od Verstappena, Nizozemac je Britanca prestigao u zadnjem krugu utrke i osvojio prvi naslov.

Mercedes je nakon utrke uložio dvije žalbe. Mercedes se žalio da je Verstappen pretekao Hamiltona dok je 'safety car' bio na stazi. Druga se žalba odnosila na odluku vodstva utrke da dopusti vozačima koji su u zadnjem krugu zaostajali za tada vodećim Hamiltonom da prestignu Britanca prolaskom sigurnosnog automobila, čime se omogućio Verstappenu da dođe direktno iza Mercedesovog vozača.

No, FIA je odbacila Mercedesove prosvjede. Wolff je bio bijesan, nije skrivao razočarenje takvim raspletom, spominjao je prevaru, kršenje pravila, ali si je iste noći dao oduška.

Austrijski poduzetnik i bivši vozač snimljen je kamerom kako žestoko tulumari. Skočio je u gomilu ljudi, koji su ga podigli u zrak i prskali alkoholom,a fotografije pogledajte OVDJE.

  • +9
Slavlje Maxa Verstappena Izvor: EPA / Autor: Ali Haider

Mercedes je ipak imao i razloga za zadovoljstvo, jer je ta njemačka momčad osmi puta osvojila naslovu u konkurenciji konstruktora, a svaki zaposlenik će zbog toga dobiti bonus od 10 tisuća funti.