LUDO U GRADSKOM VRTU

Kakva utakmica Osijeka i Gorice; gledatelji uživali u pravoj drami i sjajnim golovima, a Zekić isključen

29.03.2019 u 18:31

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige igranoj u petak, u Gradskom vrtu pred oko 1500 gledatelja, Osijek i Gorica odigrali su 2:2

Osijek se nije uspio vratiti na pobjednički put protiv momčadi od koje je jedino Dinamo osvojio više bodova na gostovanjima. Gorica se osladila bodom pa je tako domaćin već pet kola u nizu bez pobjede (dva poraza i tri remija). Osječani čak mogu biti i zadovoljni s neodlučenim, bez obzira na više prilika, jer su dva puta lovili rezultatski zaostatak.

Iako je u prvom poluvremenu Zekićeva družina dominirala i bila opasnija do pogotka su došli gosti. Igrala se 40. minuta. Loptu je u šesnaestercu prihvatio Lovrić, suparnički igrači nisu ga uspjeli blokirati, uslijedio je vrlo snažan i precizan udarac, a lopta je završila u lijevom kutu za 0:1. Sjajan potez i gol za nogometaša Gorice.

Na izjednačenje se čekalo do 57. minute. Tada je Janža ubacio prizemnu loptu pred vratara Kahlinu, a Škorić je bio najspretniji te ju je na prvoj vratnici 'piknuo' u mrežu za 1:1.

Nevjerojatno! Odmah u sljedećoj minuti Gorica je drugi puta došla do vodstva. Opet je strijelac bio Lovrić koji je pokazao kakav udarac ima. S lijeve strane je potegnuo još jače i preciznije nego u prvom dijelu u suprotnu stranu.

Krenuo je novi pritisak domaćih nogometaša koji se isplatio u 69. minuti. Sve je sam napravio Ejupi čiju 'bombu' sa 15 metara Kahlina nije mogao zaustaviti.

Do kraja utakmice obje momčadi imale su svoje odlične situacije za pogodak, ali promjene rezultata na semaforu više nije bilo.

U završnici je bilo i isključenja. Ejupi je u 89. dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Musom, a na tribine je morao i trener Osijeka Zekić.

  • +5
NK Osijek - NK Gorica, 26. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je sada treći sa 43 boda, četiri manje od Rijeke i 21 od vodećeg Dinama. Gorica je ostala šesta sa 39 bodova, jedan manje od petog Hajduka.