zanimljivo istraživanje

Kako će izgledati sport nakon koronavirusa i treba li sportašima smanjiti plaće?

24.04.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Hrvatska asocijacija za sportski menadžment provela je istraživanje o tome kako će sport izgledati nakon koronavirusa

Koronavirus je iz epidemije u Kini prerastao u pandemiju koja je zahvatila gotovo cijeli svijet i zablokirala gotovo sve aktivnosti, pa tako i sport. Jasno je da je ova sezona upropaštena i da će se već nekako završiti, ili odlukom pojedinih saveza ili odigravanjem utakmica u nekom drugom terminu, ali jasno je i da još dugo sport neće biti isti.

Upravo su se pitanjem o tome kakav će sport biti ili kakav bi trebao biti nakon pandemije koronavirusa pozabavili u Hrvatskoj asocijaciji za sportski menadžment. U Istraživanju u kojem je sudjelovalo 753 sudionika od 14. do 20. ožujka postavili su pitanja o tome kako su se pojedini savezi nosili s pandemijom, kako će sve izgledati nakon nje i treba li sportašima smanjiti plaće.

Hrvatski savezi postupili su vrlo brzo i tako slijedili primjer europskih kolega koji su tada već bili u ozbiljnijoj situaciji od RH. Hrvatski Telekom Prva liga je tako prekinuta 12. ožujka, a onda su uslijedili i drugi sportovi. 80 posto ispitanika smatra da ta odluka nije bila ishitrena, već da su hrvatski sportski savezi djelovali pravovremeno.

Što se nastavka prvenstava tiče, 33 posto ispitanih misle da o eventualnom nastavku sezone moraju odlučiti sami igrači, 32 posto smatra da natjecanja treba odgoditi ili prekinuti skroz, 29 posto da treba održati kraj sezone, a šest posto ne zna što bi mislilo o ovoj temi.

Zanimljiv odgovor dobili su i na pitanje 'treba li sportašima smanjiti plaće?'. Samo 24 posto ispitanika smatra da sportašima ne treba dirati plaće, dok njih 76 posto misli kako su primanja sportaša previsoka i kako ih treba umanjiti. Cijelo istraživanje i odgovore na pitanja kako bi sve trebalo izgledati nakon COVID-a 19, možete pronaći OVDJE.