u velikom je strahu

Mirta Šurjak revoltirana zbog popuštanja mjera: 'Reagiram kao roditelj šokirana odlukom'

24.04.2020 u 14:38

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada u četvrtak obznanila da kreće s popuštanjem protuepidemijskih mjera Mirta Šurjak je zbog jedne ostala šokirana, a što ju je razljutilo opisala je u poduljoj objavi

Premnda to nikad ne čini, Mirta Šurjak je objavila sliku s osmogodišnjom kćeri Chiarom i uputila oštru kritiku izrečenoj mjeri.

'Nemam običaj stavljati slike maloljetnog djeteta na društvene mreže, stoga ću to učiniti prvi i zadnji put. Prije svega reagiram kao roditelj šokirana odlukom da se najmlađa djeca kao najosjetljiviji, najranjiviji ali i najnesvjesniji cijele ove situacije pošalju u škole. Čuvamo ih, pazimo i nadziremo protekla 2 mjeseca, a sada se jedino njih prve šalje na prvu crtu bojišnice. Njih koji su mali, koji će sigurno htjeti zagrliti nekog od svojih prijatelja, što je i normalno, i od kojih će mnogi nakon toga doći kući svojim bakama i djedama, jer znate ne rade svi roditelji u vremenu u kojem rade škole. Molim vas još jednom, zaštite malene, zaštite njihove bake i djede, nisu to ugostiteljski objekti pa da moraju početi s radom u određeno vrijeme, to su živa bića', napisala je.

Podsjetimo, Mirta je kćer Chiaru dobila 2012. godine u vezi s bivšim hrvatskim nogometnim reprezentativcem Giovannijem Rossom.

'Chiara i ja smo dvije super prijateljice iznad svega. Učim je da bude samostalna i neovisna, dajem joj slobodu. Nisam od onih mama koje od 0-24 bdiju nad djecom jer smatram da joj tako radim medvjeđu uslugu za daljnji život. Najčešće smo u šetnji prirodom, rivom. Bila je i na Poljudu nekoliko puta na snimaju sa mnom. Nemam radno vrijeme od 8 do 16 sati pa dijete kad radim vikendom ponekad povedem sobom na posao. Ona crta, piše na kompjutoru i sve joj je jako zanimljivo', ispričala je ranije za tportal.

View this post on Instagram

#disimokaojedno❤️💙 @hnkhajduk

A post shared by Mirta Šurjak (@mirta.surjak1) on