MEDIJI POTENCIRALI PRIČU

Kakav preokret; Valverde ga udario šakom, a sada ispada da je Baena 'nevin'?

10.04.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Federico Valverde nalazi se u središtu skandala nakon što je na parkingu stadiona Santiago Bernabeu šakom u glavu udario igrača Villarreala, Alexa Baenu. Prijeti mu žestoka kazna i suspenzija.

Madridski Real poražen je u subotu na Santiago Bernabeuu od Villarreala sa 3:2, čime je praktički ostao bez prilike za obranu naslova.

Osim po rezultatu i preokretu u korist Žute podmornice, dvoboj će ostati zapamćen i po nemilim scenama s parkinga.

Naime, nakon utakmice Realov igrač Valverde dočekao je na parkingu Baenu i udario ga šakom u glavu. Veznjaku Real Madrida prijeti suspenzija zbog skandaloznog poteza, a on se iz te nemile situacije pokušava izvući bez kazne.

Španjolski mediji objavili su da je Valverde kontaktirao Baenu kako bi ga zamolio da ne podiže tužbu u policiji jer će u tom slučaju on gotovo sigurno biti suspendiran.

Iako je Baena u prvi mah odustao od tužbe nakon pritiska javnosti i navijača, igrač Villarreala se ipak predomislio i želi da Valverde odgovara za svoj postupak.

Urugvajac je navodno kontaktirao Baenu kako bi ga zamolio da ne podiže tužbu, ali veznjak Villarreala imao je spreman odgovor.

El Chiringuito je objavio da će Baena pristati odustati od tužbu protiv Valverdea, ali samo pod jednim uvjetom. A to je da se Valverde javno ispriča njemu, ali i da demantira kako je Španjolac vrijeđao njegovu suprugu koja je imala problema tijekom nedavne trudnoće.

Španjolski mediji objavili su u nedjelju kako je Valverde izgubio živce jer mu je još u siječnju, na utakmici Kupa kralja Baena vrijeđao suprugu koja je bila u bolnici zbog sumnji na spontani pobačaj i navodno mu je rekao: 'Plači sad kada znaš da ti se sin neće roditi'.

Ono što je mnogima nelogično u svemu tome jeste tvrdnja da je Baena u siječnju vrijeđao Valverdea i mnogi sada sumnjaju u to jer je tek u veljači njegova supruga imala probleme s trudnoćom.

Uglavnom, nakon svega ipak da Baeninih uvreda na Valverdeov račun nije bilo.

  • +3
Real Madrid - Villarreal, Primera, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Pierre-Philippe MARCOU / AFP / Profimedia